dissabte, 6 d’agost de 2005

Talen per error arbres centenaris

Talen per error una desena d'arbres centenaris
en un parc de Badalona


L'Ajuntament busca responsabilitats i avisa que aplicarà la màxima sanció

Les obres d'ampliació del CEIP Artur Martorell, a l'interior del parc de Can Solei de Badalona, han estat marcades aquesta setmana per un error de grans dimensions. L'empresa encarregada de talar els arbres del solar on es construirà la nova part del centre ha tallat una desena de pins centenaris que havien de quedar dempeus. El regidor d'Educació, Àlex Mañas, ha afirmat que ara toca derimir responsabilitats, aplicar la màxima sanció i restituir els pins.

La promotora de l'obra és l'empresa pública de la Generalitat GISA, que ha subcontractat per a la tala dels arbres l'empresa Summa. Aquesta empresa havia de tallar uns setanta arbres joves, la major part pins, de la parcel·la situada en un extrem del parc de Can Solei i del carrer Seu d'Urgell.
Segons indiquen fonts municipals, els caps d'obra tenien marcats en un plànol quins eren els arbres que havien de talar i quins havien de mantenir, però per causes que encara no han quedat aclarides, els treballadors van tirar a terra una desena de pins centenaris que ahir, ja talats, oferien una imatge desoladora d'aquesta part del parc badaloní.
Els veïns de la zona no han trigat a alçar la veu. El vicepresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Miguel Jurado, va explicar ahir que interposaran una querella en contra de l'empresa responsable davant del jutjat de guàrdia i es va lamentar de la manca d'implicació de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona. El regidor d'Educació i tinent d'alcalde, Àlex Mañas (ICV-EUiA), va indicar que primer de tot cal esbrinar qui és el responsable de l'errada: si GISA o Summa. «Un cop es depurin les responsabilitats, aplicarem la màxima sanció possible i exigirem que es restitueixin els arbres, encara que això tingui un cost molt elevat», va dir ahir el regidor ecosocialista, que hi va afegir que es demanarà que els nous arbres siguin de la mateixa espècie i de la mateixa edat que els que aquesta setmana han estat seccionats per un malentès.

G. ARIÑO / L. BRUFAU.
Badalona · El Punt
Article publicat al diari El Punt del dissabte dia 6 d'agost de 2005
.