dissabte, 13 de maig del 2006

Arbres en perill a Mollet

Més de 200 arbres en perill
per projectes d'urbanització a Mollet


INDEPENDENTS PER MOLLET PREGUNTA A L’EQUIP DE GOVERN SOBRE EL FUTUR DELS MÉS DE 200 ARBRES AFECTATS PER PROJECTES D’URBANITZACIÓ


Independents per Mollet (IxM) ha presentat una instància al registre de l’Ajuntament per tal de demanar informació sobre el futur que espera als dos centenars d’arbres, que es poden veure afectats per projectes d’urbanització com el de la Plaça Joan Miró o de l’espai del Pla de les Pruneres.
Els independents molletans, han explicat que segons el recompte realitzat, en aquestes dues actuacions es podrien veure afectats un total de 220 arbres, d’un ampli ventall d’espècies, alzines, pins, lledoners, verns, pollancres, etc, molts d’ells amb una alçada i antiguitats considerables.
En aquest sentit, Marta Garcia, responsable de medi natural i sostenibilitat d’Independents per Mollet (IxM), ha recordat que l’arbrat urbà, “també forma part del nostre patrimoni de ciutat i que tot i que es poden reposar, cal que els nous projectes d’urbanització siguin també sensibles, sempre que sigui possible, a la seva preservació”.
Garcia, ha reclamat a l’Equip de Govern municipal que “expliqui quin és el futur que espera a aquests 220 arbres”, i ha assenyalat que “IxM, defensarà preferentment aquelles solucions sostenibles que possibilitin el manteniment de l’arbrat al seu lloc original o la seva reubicació a la mateixa zona”.
Independents per Mollet (IxM) portarà a terme el seguiment d’aquest tema fins que l’Equip de Govern “concreti quin és el seu capteniment sobre aquesta qüestió i expliciti les solucions que pensa adoptar”.
Ciutat de MOLLET, 12 de maig de 2006.
*