dimarts, 16 d’agost del 2005

El roure de Gernika a Montevideo

Bascos al món. Con sud.

Emocionant plantació del plançó de l'arbre de Gernika a la plaça del mateix nom de Montevideo.
Cada un dels assistents va tenir l'oportunitat de llançar un grapat de terra per compartir aquest acte, organitzat pel Centre Basc Haize Hegoa.

Amb emoció sentida i amb un bon marc de públic, es va realitzar el passat dissabte, 13 d'agost, la plantació del plançó del roure de Gernika. El nou plançó ha nascut d'un aglà del que actualment es conserva a la plaça de Montevideo del mateix nom, i que fou plantat el maig de 1944. D'aquesta manera, els membres del Centre Basc Haize Hegoa, organitzador de l'esdeveniment, pretenen donar continuïtat en el temps al roure que és símbol de llibertat i a democràcia per als bascs.

Després d'unes breus paraules, el capatàs a càrrec de cuidar-se la plaça Gernika va ser qui va introduir al clot fet als efectes el petit plançó. Després es va anar apropant la gent i tots van llançar un grapat de terra per compartir aquest acte. Finalment, els assistents van cantar l'himne d'Iparragirre i van ballar al voltant de l'arbre. El temps també es va comportar excel·lentment bé, i malgrat estar en l'hivern, va semblar primavera.
~
Article traduït del castellà i publicat a EITB24 del dia 16 d’agost del 2005
~