dimecres, 11 de juliol del 2018

Volen destruir la Pineda del Castell de Castelldefels

La zona verda de la pineda de Castelldefels
sota l'amenaça del ciment

La plataforma Defensem el castell es mobilitza per aturar les obres per construir blocs de pisos a la centenària pineda del castell de Castelldefels. És una zona propera a l’espai natural protegit del Garraf i té moltes espècies protegides, entre elles, la rata cellada o el xoriguer comú.

Es vol destruir la centenària pineda del castell de Castelldefels per construir blocs de pisos, alguns de protecció oficial i d’altres al mercat “lliure” en uns terrenys propietat de la constructora Santiveri Crespo S.L. i del mateix Ajuntament.
El veïnat de Castelldefels mai havia pensat que era una zona privada, perquè mai ningú l’ha netejat o n’ha tingut cura, fins que fa dues setmanes es van trobar un cartell que anunciava que les obres començarien el dimecres 11 de juliol. El dia següent, la zona on es faran els dos primers edificis ja estava vallada. Segons el Consistori, en una primera fase es construiran dos blocs d’habitatges per al mercat lliure sobre terrenys de la constructora i en una segona, dos edificis més sobre sòl públic. La plataforma Defensem el castell, assegura que en són sis i critica l’opacitat amb què s’està desenvolupant el projecte.

És una zona característica de Castelldefels i els veïnat demana que no s’hi edifiqui ja que el 90% del poble ja està construït i creuen que s’han de conservar les zones verdes. En canvi, l’Ajuntament argumenta que s’ha de construir perquè es necessiten pisos per a la gent més desprotegida, però els veïns responen que hi ha altres zones edificables. “Estem a favor de l’habitatge, però no a costa de la natura”, explica el portaveu de la plataforma, Ramon Sanahuja. A més, segons el mateix Consistori, només dos dels quatre blocs seran protegits i seran els darrers en construir-se. La zona de La Pineda és una zona propera a l’espai natural protegit del Garraf i té moltes espècies protegides, entre elles, la rata cellada o el xoriguer comú.
Els edificis es comencen a construir en una zona propera a l’espai natural protegit del Garraf i té moltes espècies protegides, entre elles, la rata cellada o el xoriguer comú
Les mobilitzacions per aconseguir paralitzar les obres no s’han fet esperar. La plataforma Defensem el castell han acampat a la zona on es faran els primers dos edificis i estan mantenint reunions amb l’alcaldessa María Miranda Cuervas i estan recollint firmes al poble i a través de la plataforma Avaaz. Sanahuja, denuncia que “l’Ajuntament és coproductor de tot això i ho vol vendre com si fos inevitable”.

L’any 1976 es va aprovar un pla urbanístic amb el qual es va vendre el terreny de la pineda a petits propietaris. A partir de l’any 2006, l’empresa Vertix va començar a comprar aquestes propietats fins a acumular-les totes i ara, segons el Consistori, són propietat de la constructora més important de Castelldefels Santiveri Crespo S.L. L’any 2006, amb un Pla General Metropolità (PGM) es va projectar l’edificació de la zona i al 2008 es va aprovar la construcció. Tot i així, degut a la crisi econòmica, les obres encara no havien començat.

Carolina Navarro | @carolinavvar
· Article publicat a Directa el 11 juliol 2018

· Facebook 'Defensem El Castell' · Twitter 'Defensem El Castell' ·

1 comentari:

Defensem el Castell ha dit...

Gràcies pel suport!