dimecres, 30 de novembre del 2011

Un roure esplèndid de Masquefa

El Roure de Cal Quim de Can Bonastre dels Torrents

El passat setembre i octubre el col•lectiu de medi ambient Dragó Negre de Masquefa va netejar l’espai d’un roure esplèndid de Masquefa, el Roure de Cal Quim de Can Bonastre dels Torrents. Aquest roure està situat al costat de la carretera que va de Can Cairot al Maset a pocs metres de Cal Quim, a Can Bonastre dels Torrents.
L’espai del roure estava ple de porqueries de tota mena i la malesa gairebé havia engolit el roure, de manera que no es podia anar a sota de l’arbre, els esbarzers i d’altres enfiladisses n’havien fet una cosa compacte, i el roure quedava mig amagat i no es podia veure bé.
Primer es van treure els esbarzers i les altres plantes que havien anat cobrint l’arbre. Es van retirar les deixalles que s’havien anat acumulant a sota i al voltant de l’arbre, es va aplanar una mica el terreny, es va reparar una canonada de les aigües pluvials i es van esporgar una mica les branques que queden sobre la carretera i que sovint topaven amb els camions i autocars que hi passen.
Desprès s’hi van posar uns banc fets amb troncs, posats de manera que els cotxes no hi poguessin entrar i aquest espai no s’acabés convertint en un aparcament. S’hi va posar un cartell indicador. Al cap d’uns dies als voltants de l’arbre s’hi va sembrar una coberta vegetal d’herba menuda.
De tot això n’ha quedat a la vista un roure magnífic i espectacular que feia anys que estava abandonat i mig amagat. La gent que sovint fan passejades per aquests indrets tenen un bon lloc per fer-hi parada, seure una estona a l’ombra del roure i admirar l’arbre i el paisatge.
Ara caldria que l’Ajuntament de Masquefa decidís incloure aquest arbre en el catàleg d’arbres singulars i protegits i prengui exemple d’aquesta feina ben feta i rehabiliti els molts d’altres espais on també hi ha arbres esplèndids dignes de ser admirats, conservats i protegits.

4 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

Una feina ben feta, si senyor.

Joan

ricardgarcia ha dit...

Preservar la memòria vegetal de la terra és una feina que ens passa sovint desapercebuda, però que cal fer pels qui venen darrera nostre. A més, costa imaginar-se tot el que aquests arbres atresoren comparat amb la velocitat amb què nosaltres passem pel món. Molt bona feina!

jd ha dit...

Enhorabona per la iniciativa !
El resultat ha estat espectacular !

Ibèria ha dit...

Francesc ! pots organitzar una visita o vetllada o el que sigui aquesta primavera? Crec que el motiu s' ho val !
aferrada.
Ibèria