dimecres, 23 de novembre del 2011

Impotència davant la deixadesa

Mutilació de lledoners a Premià de Dalt

Un dia, en arribar a casa em trobo uns cartells que avisaven de la propera esporga dels arbres del carrer, uns lledoners (Celtis australis) esplèndids, que vaig plantar jo mateix i que fins ara mai no s'havien podat, més enllà d'algun llevat de branques baixes.

Abans que no cometessin cap errada irreparable, em vaig posar en contacte amb el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Premià de Dalt, d'allà em varen anar passant d'una persona a una altra. Finalment vaig exposar que a aquells lledoners no els hi calia cap mena d'esporga, que quan els vaig plantar, juntament amb el tècnic d'urbanisme d'aleshores, ja varem escollir els lledoners a condició que mai no s'esporguessin, que si se'ls esporgava, el que passaria seria que acabarien fent rebrots i que en poc temps creixerien fins a superar l'alçada actual, que són arbres que no tenen cap ferida d'esporga, que tenen una forma molt equilibrada i que fa anys que han assolit una alçada i que d'aquesta gairebé no es belluguen. Al final em van dir que el tècnic s'ho estudiaria i que ja em dirien quelcom.

No estant jo tranquil, al matí següent vaig anar cap a l'Ajuntament i vaig trobar el cap de la brigada (els que tallen arbres), li vaig expressar de nou el meus temors i li vaig donar totes les explicacions hagudes i per haver. El cap de la brigada em va dir que sols farien una esporga lleu, per donar visibilitat als senyals de transit i sols algunes branques per arrodonir-los.

Doncs bé, aquí teniu el resultat.

Esta vist que hi ha qui no en sap més, que confon esporga amb mutilació, i que valora la seva feina en funció del quilos de brossa que genera.

El problema no és la ignorància, ja que no poden adduir desconeixement. El problema és ser un deixat, permetre que es facin feines mal fetes, sabent-ne que ho estan, gastar pressupost municipal en tasques que no calen i que a la llarga generaran més despesa.

On és el senyal que tapaven les branques? Això és 'arrodonir'?

Per fer això més hagués valgut que els haguessin serrat arran de terra.

També podria comentar el mètode i mesures de seguretat empleats pels que feien aquesta feina, però aquí ja hauria de dir paraules més gruixudes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

a damunt poda en verd... a primera impressió pareix que no és l'arbre adequat justament pel poc espai que hi ha per garantir un adequat desenvolupament

Anònim ha dit...

Estic fart de veure com planten arbres grossos com els lledoners al mig de voreres que, si fan metre i mig d'ample, ja és molt. Si per acabar-ho d'adobar, la casa té balcons o terrasses que surten enfora (com sol passar), ja m'explicareu com hi pot cabre l'arbre!

Guillem Nicolàs i Larruy ha dit...

Com pots veure a la foto, ni balcons ni terrasses. L'únic però era que l'escocell és petit, com gairebé tots els escocells a les actuals voreres. Aquí aquests lledoners no havien de patir per el lloc.

jd ha dit...

T'acompanyo en el sentiment. Tot plegat és francament demencial. La malaltia deixa que els que manen permetin deixar-ho tot més trinxat del que ho hem trobat.
Els que vinguin darrera ho tenen fotut si han de veure els exemples que`ls deixem.
La professionalitat és un bé escàs... i el resultat és d'un pintoresquisme kafkià letal.