dilluns, 6 de desembre del 2010

Oliverar urbà i les noves collidores

Oliva urbana, negra i pansida

Serà per la crisi, serà per aquest sentiment que te la gent major que ho ha passat malament de petit, de no deixar que res no es perdi, el cas és que en aquest oliverar les olives no se les menja la màquina talla-gespa.
Olives negres pansides, arreplegades i preparades amb amor, potser un regal per una veinada, o un parent, o potser dutes a vendre a la botiga del barri...uns quants tòxics més en els nostres greixos...voleu dir que ens vendrà d’això? P.S. Per cert, ja és Nadal al C.I.

Fotos: Ciutat de Mallorca, 2/12/10

Rafel Mas, Búger 6 de desembre de 2010

5 comentaris:

exonautes ha dit...

Gallufes urbanes.
S'extingiràn per intoxicació de metalls pesants presents a les olives impregnades de gasos del tub d'escapament dels cotxes...

Juan Bibiloni ha dit...

Pobra dona. Segur que les trobarà boníssimes ben trempades amb alls trocejats, es suc d´una llimona, un ratjolí d´oli i sal. Si tenen plom o mercuri és igual. Lo que no mata engreixa i si mata a poc a poc, com que ja és vella, se´n fot.

M´han agradat molt aquestes fotos, Rafel. Hauríen de sortir als diaris com un simptoma de la crisi que encara només comença.

Joan

Joan Vicenç ha dit...

Un bon reportatge com sempre Rafel. No estaria de més que qualcú fes fer una anàlisi exhaustiva dels components d'aquests fruits urbans. I si hi ha qualque forma de fer menys nocius els elements contaminants que hi trobem incorporats.

Rafel Mas ha dit...

Gallufa: Collidora d'olives externa, o sia, vinguda d'un altre poble (Sóller).
Toni, no coneixia la paraula. Gràcies!
salut a tots!

Joa.net ha dit...

Sap greu que les olives que cull (més aviat les plega de terra) aquesta dona estiguin empastifades de contaminants i vés a saber si també de merda i pixum de gossos i altres besties... Però em sembla bé que se les emporti i les aprofiti: l'olivera ofereix, amb generositat, el seu fruit a aquells que l'aprecien i se'l volen endur.