diumenge, 31 d’octubre del 2010

El bosc de cocos de mar

Un bosc únic a tot el món

El bosc del parc de Vallée de Mai (Vall de Maig), a l'illa de Praslin (Seychelles) és l'únic en tot el món, ja que està format per Coco de Mar, un tipus de palmera que només creix a les illes de Praslin i Curieuse. I en grup, com a bosc, només a Vallée de Mai. Afortunadament avui en dia és patrimoni de la humanitat de la UNESCO, també està declarat Reserva de la Naturalesa i Parc Nacional.
Un detall curiós d'un bosc tant 'verge', és que tant els sons de les immenses fulles al vent semblen planxes de plàstic, picant entre elles, com les branques caigudes semblen talment tuberies negres de plàstic. Però és tot natural!

Vallée de Mai (Vall de Maig)
La llavor més gran del món
Aquí podeu veure els famosos fruits del Coco de Mar, creixent a dalt de l'arbre. Aquest fruit únic al món té diverses curiositats. Només creix en dues petites illes, Praslin i Curieuse, a les Seychelles. El coco en sí és especialment famós per la seva forma molt sensual, talment com el "davant i darrera" de la cintura femenina. Triga set anys a madurar, dos més a germinar i pot arribar a pesar, sencer, 42 quilos! I la 'llavor' o coco, uns 20. Ai, si et cau al cap!
Actualment està molt protegit, i si vols comprar un coco de record, cal que tingui el permís d'exportació, i pot valdre un mínim de 300 €!

Un arbre molt masculí
I sí, realment és mascle! El coco de mar (Lodoicea malvidica) té arbres mascle i arbres femella. Els primers fan aquestes impactants floracions fàl·liques, i els segons els fruits. Per acabar-ho d'arrodonir, aquests cocos talment semblen els òrgans sexuals femenins!
El coco de mar només creix a les illes de Praslin i Curieuse, a les Seychelles.

Un sostre tropical
Salvador Busquets
· Fotos i text : SBA73 ·

2 comentaris:

Joan Vicenç ha dit...

Quina sort poder gaudir de l'interior d'aquest bosc. Amb aquesta redacció i fotografies des d'aquí ho he pogut fer un poc.

Juan Bibiloni ha dit...

Un magnífic article. M´ha agradat molt tant el text com les fotos. Ha estat tot un plaer.

Joan