divendres, 29 de gener del 2010

Menorca no té el becut vermell

Menorca, únic territori on no arriba la
plaga del 'becut vermell' a les palmeres


Antònia Allés i Clara Fullana han destacat la col·laboració del
sector professional per evitar la plaga del 'becut vermell' Foto: IL


La consellera de Medi Ambient, Antònia Allés, ha presentat la conclusió d'unes actuacions que es van dur a terme el 2006 per eradicar una plaga que afecta les palmeres, la 'eruga barrinadora'. No només va ser aquesta la que va portar de cap a administració i sector privat, ja que la por més gran era l'arribada del 'becut vermell', un insecte que acaba per matar les palmeres i que, "gràcies a l'actuació conjunta d'administració i sector privat, hem aconseguit que no entri a Menorca ", conclou Allés.
Han estat tres anys de treball, però, els que han necessitat per controlar la plaga de la 'eruga barrinadora', una espècie que tot i que pot arribar a ser mortal per les palmeres, no és tan perjudicial com el 'becut vermell', de la qual s'ha evitat l'entrada a l'illa mitjançant uns controls molt exhaustius dels passaports fitosanitaris dels exemplars que s'han portat a l'illa durant aquests darrers anys.
No obstant això, encara hi ha dos focus actius d'aquesta plaga a Sant Lluís i Ciutadella. Aquests dos focus, encara que controlats "són molt difícils d'extingir, però tenim la confiança i la col·laboració del sector professional, que fet i fet és el que ens ha ajudat a evitar l'entrada del 'becut vermell'", assegura la directora insular de Medi Ambient, Clara Fullana.

· Article publicat a Menorcadiario el 29.01.2010