dilluns, 24 de novembre del 2008

Tala d'una vintena d’arbres a Mollet

Independents per Mollet denuncia la tala d’una vintena d’arbres de Berenguer III

Reclamen que l’arbrat públic existent
es consideri un bé a protegir


Independents per Mollet (IxM) ha denunciat una nova tala massiva ala ciutat, que ha afectat a una vintena d’arbres dels carrer de Berenguer III del barri de l’Estació de França i Rafael de Casanova, de l’Estació del Nord. Els independents molletans, han recordat que aquests arbres –freixes, principalment-, formaven part del patrimoni natural públic de la ciutat i havien esdevingut ja un element característic del paisatge urbà d’aquesta carrer, un dels més antics de la ciutat.
En aquest sentit, Annaïs Garcia i Solé, membre de la direcció, ha criticat que aquesta actuació s’hagi realitzat “sense cap mena d’informació als veïns del carrer, que ignoren totalment la motivació municipal” i ha assenyalat que “no hi ha cap constància que aquests arbres es trobessin afectats per cap mena de plaga o problema fitosanitari”. Annaïs Garcia i Solé, ha denunciat “l’excessiva facilitat amb la que s’opta a Mollet, per la tala de l’arbrat urbà, abans d’explorar altres solucions” i ha alertat que, de seguir així “Mollet va de camí de convertir-se en la “capital catalana de la serra mecànica” , el que com és comprensible, no ens il·lusiona gaire”. Per Annaïs Garcia, “encara que es plantin nous exemplars, no es pot justificar aquesta pràctica, perquè aquests arbres formaven part ja del paisatge tradicional d’aquest carrer i la seva tala suposa una pèrdua important pel patrimoni natural de la ciutat i de les generacions futures”. I en nom de la direcció d’IxM, ha lamentat que pel govern municipal, “aquests altres “ciutadans” de Mollet, no siguin considerats éssers vius, sinó simples elements decoratius, la pèrdua dels quals és només una qüestió de qualificació econòmica”. Independents per Mollet (IxM) ha reclamat al consistori molletà un “canvi de tarannà”, per tal que l’arbrat públic existent es consideri “un bé del patrimoni natural de la ciutat a protegir per les generacions futures, atenent al seu valor ecològic i paisatgístic i la seva contribució a la biodiversitat urbana”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa anys que passejo per Berenguer III i per Rafael Casanova i us puc assehurar que ni hi ha hagut ni hi ha un sol freixe. Potser haurieu de documentar millor les vostres notícies.

Guillem Nicolàs i Larruy ha dit...

Costa dir pel que es veu a la foto (pel que han deixat!) Però penso que per l'escorça que es pot observar i la fusta sembla que sigui un Acer negundo, però tan sols és una especulació.