divendres, 7 de novembre del 2008

La gran Carrasca de Torrent

L'equip de govern de Torrent vol que la carrasca de 300 anys siga declarat arbre monumental

L'Ajuntament ha iniciat el procés per declarar arbre monumental d'interés local l'exemplar de Carrasca que es calcula que té 300 anys. Aquest exemplar entrarà en el Catàleg d'arbres monumentals de la Comunitat Valenciana, a la vegada que es posarà en marxa un catàleg d'arbres monumentals d'interés local. Ca la Vila vol protegir aquest exemplar i així protegir-lo perquè és considera un element fonamental del patrimoni arbori de la ciutat. A més a més, es tracta d'una espècie del nostre territori que es troba en una zona del bosc en què gairebé no hi ha exemplars de carrasques. Una volta l'arbre siga declarat d'interés local es durà a terme un pla de manteniment del qual serà responsable l'Ajuntamen de Torrent.
Les mesures de seguretat i protecció suposen tallar les branques dos voltes a a l'any i revisar anualment l'exemplar per detectar qualsevol desequilibri o problema que pot ocasionar la caiguda de branques. La carrasca pertany a l'espècie quercus ilex i es troba situat en una parcel·la del carrer Santa Rosa de Lima. Fa 22 metres d'altura i segons el departament d'arbres monumentals de la Diputació de València es calcula que tindrà 300 anys. Amb aquesta mesura Ca la Vila continua amb les mesures que pretenen protegir l'entorn natural de Torrent. Així, s'ha aprovat el pla d'autoprotecció del Vedat, el pla de protecció de la Serra Perenxisa i s'ha desmantellat Parc Aventura.

· Article publicat a Pàgina26 el 04.11.2008
·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mira que n'hi ha de racons entranyables a les illes i no els coneixem. Que bé que s'hagi iniciat aquest procés a veure si surt bé! De totes maneres, se m'acud que una bona manera de fer-ne propaganda i pressió social seria publicar la foto de l'arbre i l'explicació al portal Comparteix els racons de les Illes , i potser també guanyau el concurs, jeje.