dimecres, 29 d’octubre del 2008

Condemnats per defensar els arbres


Pla Caufec: Dues persones embargades i una tercera haurà de complir un arrest

Ahir es va celebrar un nou judici, mentre la Plataforma en contra del Pla Caufec es pregunta "I quan jutjaran als especuladors, corruptes i destructors?"
La condemna per l’acció de les 3 torres on tres persones van romandre tres dies en protesta pel pla caufec el maig de l’any 2007 avança en la seva execució. Dues persones ja van ser embargades i la tercera haurà de complir un arrest domiciliari de 10 dies properament. Ahir mateix se li ha notificat la resolució del jutjat num.1 per comunicar data i lloc de la localització permanent.
Ahir hi va haver un nou judici que ha acabat amb la petició fiscal de 10 dies a una quota de 6 euros per una falta de desobediència. L’acusada, l'Eulàlia, va afirmar al jutjat la seva insubmissió a la possible pena-multa. L’empresa que havia denunciat els fets (per recomanació dels Mossos d’Esquadra, tan educats ells…) no van aparèixer doncs en el judici es volia evidenciar la irregularitat d’aquella tala d’alzines i pins (sense permisos ni normes de seguretat).
L'Eulàlia es va encadenar una alzina el passat mes d’agost en protesta per la tala d’arbres que portava a terme la promotora immobiliària del pla Caufec a Esplugues de Llobregat. Tres persones més es van encadenar però només la veïna de Finestrelles va ser acusada de desobediència, danys i coaccions per romandre dues hores al peu d’un arbre fins que la policia va tallar les cadenes.
Aquell dia, tot i l’exagerada presència de policies, cap dels agents va fer res per a impedir que s’estigués treballant sense respectar moltes normes de seguretat legislades.

· Article publicat a Llibertat.cat el 28.10.2008 ·
·