diumenge, 15 de gener del 2006

Un Arbre Ferit

Descobrint Barcelona
també es descobreixen arbres ferits

Descobrim Barcelona és la web d’una colla d’amigues que s’han proposat fer passejades per Barcelona per a conèixer a fons la ciutat, passejades que van explicant en les diverses pàgines que van creant en la web i on hi publiquen les fotografies obtingudes per Conxita Puigarnau, les anècdotes viscudes, els detalls singulars, etc. de cadascuna de les passejades. La Carme Bazán, l’encarregada de la web i una de les animadores de Descobrim Barcelona ens ha enviat aquestes fotografies d’un arbre ferit amb aquesta nota:

Hola, Us envio aquestes fotografies. Les ha fetes una amiga i ambdues e
stem indignades. És un arbre que està situat a l'aparcament de la Universitat Central, entrant per la cantonada de Balmes. Només entrar a l'esquerra. Té la ferida amb totxos i ciment com si fos una tàpia.

La Gemma i el Daniel, jardiners amics, ens expliquen que abans es practicava força aquest tipus de jardineria arbòria en arbres que presentaven grans orificis per així evitar l'entrada d'aigua i per tant el podriment que això implicaria. En alguns llocs es continua realitzant operacions
d'aquest tipus ja sigui amb totxanes o amb altres tipus de materials que omplin l'orifici. En realitat el que fan és tapar el forat, però els fongs i/o altres microorganismes que hi hagi segurament poden continuar la part de la seva activitat produint danys a l'arbre.
No sabem com es va produir aquest gran orifici a aquest arbre, podria ser d’algun accident, una agressió, una bretolada, d’alguna malùria, de la deixadesa, de l’abandó. ..., sigui com sigui, és una ferida que dol i sorprèn.
~
~