dilluns, 26 de setembre de 2011

Mor Wangai Maathai, la "Dona Arbre"

Wangari Muta Maathai (1940-2011)

Wangari Maathai va morir als 71 anys ahir diumenge dia 25 de setembre de 2011, a l'Hospital de Nairobi, després d'una llarga lluita contra el càncer. Wangari Muta Maathai deixa els seus tres fills -Waweru, Wanjira i Muta- i una néta, Ruth Wangari.
El 1977 Wangari Muta Maathai va fundar el Moviment Cinturó Verd (GBM), treballant amb les dones per millorar els seus mitjans de vida mitjançant l'augment del seu accés a recursos com la llenya per cuinar i aigua neta. Ella es va convertir en una gran defensora d'una millor gestió dels recursos naturals i la sostenibilitat, l'equitat i la justícia. Des de llavors el GBM ha mobilitzat a centenars de milers d'homes i dones per plantar més de 47 milions d'arbres, la rehabilitació d'entorns degradats i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de pobresa. Cosa que li va valdre que li diguessin la “Dona Arbre”. Per tot això el 2004 li van donar premi Nobel de la Pau.
El Moviment Cinturó Verd (GBM) ha emès un comunicat on diu que la mort de la Wangari Muta Maathai “és prematura i una pèrdua molt gran per a tots els que la van conèixer, com a mare, familiar, companya de treball, col•lega, model a seguir i heroïna, i que tothom admirava la seva determinació per fer del món un món més pacífic, més sa i un lloc millor.”
Més informació:
Comunicat del Moviment Cinturó Verd (GBM)
Una sinopsi de la seva vida al web del GBM
Mort l'ecofeminista africana Wangari Maathai
A la Dona Arbre i Premi Nobel de la Pau, Wangari Maathai
Mor la premi Nobel de la Pau kenyana Wangari Maathai
Mor la premi Nobel keniana Wangari Maathai
S'ha mort la premi Nobel de la Pau kenyana Wangari Maathai
Mor Wangai Maathai, premi Nobel de la Pau 2004
Més enllà dels arbres

A Amics arbres • Arbres amics :
S’estimen els arbres de veritat
La dona arbre

1 comentari:

Juan Bibiloni ha dit...

Més dones com aquesta necessita Àfrica i necessita el Món.

Que descansi en Pau.