dimarts, 12 d’abril del 2011

Passeig pels arbres de Palma

Palma, Patrimoni Viu


L'Ajuntament de Palma organitza una sèrie de visites guiades per conèixer alguns dels arbres més emblemàtics de la ciutat.


El naturalista Pere Llofriu explicarà no només les característiques vegetals d'aquests monuments de vida, sinó també les seves implicacions humanes.
Per les seves característiques especials, alguns d'aquests arbres formen part del patrimoni paisatgístic col•lectiu. Les grans dimensions, la bellesa o l'edat extraordinària els han fet protagonistes d'històries i llegendes populars. Conèixer-los és la primera passa per garantir la pervivència d'aquestes clapes de verdor urbana. Per això, durant les esmentades visites, el naturalista Pere Llofriu explicarà quines són les característiques (edat, espècie, procedència, altura, gruixa) del ficus de la Misericòrdia, del ginjoler del convent de la Concepció, dels plàtans de la Drassana, de les palmeres del passeig Sagrera, del bella ombra de la plaça de la Reina, de l'olivera de Cort i del ficus de la plaça del Mercat.Aquest estudiós, però, no es limitarà només a explicar els trets vegetals d'aquests monuments de vida, sinó que també donarà a conèixer algunes de les seves implicacions humanes. Els participants de l'activitat coneixeran, per exemple, que el ginjoler de la Concepció és possiblement l'arbre més vell d'aquesta espècie a Mallorca. Es calcula que té més de 200 anys i l'arxiduc Lluís Salvador ja n'inclogué una il•lustració al Die Balearen. Com que es troba arrecerat en un pati interior de l'esmentat convent, les ventades l'han protegit.Les dues excursions que s'han programat són dissabte 30 d'abril a les 11:00 hores i dimecres 4 de maig a les 17:30 hores. El punt de partida sempre és als jardins de la Misericòrdia. Així mateix, se n'ha previst una altra per conèixer els arbres singulars de les barriades de Santa Catalina i el Jonquet. Serà el dia de Sant Jordi, 23 d'abril. El punt de partida serà davant el Teatre Mar i Terra a les 17:00 hores.
Visites guiades: Palma, Patrimoni Viu
Informació: Reserves 971 720 144
Preu: Activitat gratuïta, places limitades


Data: Sant Jordi, 23 d'abril
Hora: 17.00 h
Lloc: El punt de partida és davant el Teatre Mar i Terra

Data: Dissabte 30 d'abril

Hora:11.00 h
Lloc: El punt de partida és al ficus dels jardins de la Misericòrdia

Data: Dimecres 4 de maig

Hora:17.30 h
Lloc: El punt de partida és al ficus dels jardins de la Misericòrdia

1 comentari:

Adam ha dit...

Quina pena viure tan lluny de Palma, m'agradaria fer aquesta visita!
Sóc de Manlleu, (Osona, catalunya).