divendres, 15 d’abril del 2011

Arbres amb teranyines

Aranyes als arbres del Pakistan

Les devastadores inundacions del juliol de l’any passat al Paquistan van afectar a moltes persones, va deixar a una part important del país submergit en l’aigua i va afectar també a la població d’aràcnids. Per escapar de la crescuda de l’aigua milions d'aranyes es van refugiar als arbres. I com que l'aigua està trigant molt de temps a retrocedir, els arbres s’han anat cobrint d’una espessa xarxa de teranyines teixides entre les fulles. La gent d’aquestes zones diuen que no havien vist mai un fenomen com aquest.Aquestes estranyes i insòlites imatges, bellíssimes i gairebé màgiques per alguns, tenebroses, inquietants i fantasmagòriques per a d’altres, semblen tretes d’algun conte, d’algun món de fantasia o d’alguna pel•lícula.
Però aquest estrany fenomen ha portat conseqüències beneficioses per a la població, sembla que en aquestes teranyines hi estan quedant atrapats molts mosquits. La gent d’aquests llocs estan veient molts menys mosquits dels que es podria esperar amb tanta aigua estancada durant tant de temps, mosquits dels que propaguen la malària.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qués curiós aquest fenomen. Per cert sabeu quina especie d'aranyes són? i els arbres?
gràcies,
adam.

Unknown ha dit...

Impressionant, no ho havia vist mai. Però el més important és aquest efecte beneficiós que contes. Post molt interessant.