divendres, 11 de juny del 2010

Poesia sota els Roures a Masquefa

Poesia sota els arbres
"Poesia sota els Roures"

Masquefa
Diumenge 20 de juny del 2010


A 2/4 d’11 del matí:

Trobada a la Plaça de l’Estació
per anar passejant cap a la Font del Roure

A la Font del Roure, mentre s’esmorza o es fa una mossada,
asseguts sota els roures:

Recital de poesia sota els Roures
a càrrec dels poetes :
Xènia Dyakonova, Trini Casas, Marisa Olivera,
Pere Urpí i Jordi Muntané


Està previst que cap a les 12 del migdia
es tornarà passejant cap a casa.

· Cadascú s’hauria de portar un entrepà o una mossada.
· S'invita als assistents a portar dolços casolans (coques, galetes, pastes) per prendre i compartir mentre es gaudeix de l'entorn i dels poemes.
· Com que allà no hi ha gaire lloc per seure, els assistents que ho vulguin es poden portar una estora, catifa, coixi o sac de plàstic per seure a terra o cadiretes plegables.

Recitals de poesia sota els arbres
El passat abril es va celebrar a Masquefa la festa de l'Hanami, com que aquesta celebració amb recital de poesia sota els arbres va agradar molt i va ser molt agradable, ara ens hem decidit a fer una colla de recitals de poesia sota els arbres. Així periòdicament s’aniran fent diversos recitals sota diversos arbres i arbredes: "Poesia sota els Roures", "Poesia sota les Moreres", "Poesia sota els Pins", "Poesia sota els Xiprers", .....
El proper d’aquests recitals serà "Poesia sota els Roures" que es farà el diumenge 20 de juny a la Font del Roure.

El roure, els roures, les rouredes
El roure representa en la mitologia la suprema força forestal, és l'arbre sagrat per excel·lència, senyor dels boscos, l'arbre d'arbres. Símbol de fortalesa, longevitat, immortalitat i eternitat, de la duresa, la resistència, la fiabilitat, constància, de la lleialtat, el poder, la força, la solvència, ...
La paraula "Druida", significa "el que observa el roure", ja que els roures eren la font d’inspiració dels mitjancers del més enllà. Generalment les reunions màgiques es feien al voltant d’un roure. Els druides utilitzaven els boscos com a aules on explicaven els seus coneixements. Els boscos druídics per excel·lència foren quasi sempre rouredes.
Els esperits que habiten en els roures son les "Dríades". El roure és un dels tres arbres de les fades, el roure, el freixe i l’arç, en els llocs on es troben junts aquests tres arbres, de tant en tant s’hi poden veure les fades. El roure també estava associat a Zeus, Jupiter, Indra, divinitat del cel, la pluja i el tro.
En la mitologia celta el “rei roure” regeix la meitat lluminosa de l’any. I precisament ara, aquests dies, del 10 de juny al 7 de juliol, coincideixen amb el mes lunar dedicat al Roure.
El roure també es considera arreu un símbol de la porta. La Font del Roure, quan Masquefa era gairebé només les cases de la carretera, també era com una porta que ens portava a les zones on la natura es manifestava de manera natural i silvestre.

"Poesia sota els Roures"
Per tot això, i també per que en aquestes mateixes dates ja fa una colla d’anys el Club d’Opinió ‘28’ de l’Alzinar organitzava la Festa de la Font del Roure on també s'hi deia poesia, hem pensat que estaria bé que aquest proper recital sota els arbres es faci en aquest indret sota els roures. Tothom hi està convidat, us hi esperem.

Organitza: Amics arbres · Arbres amics – L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural
Amb la col·laboració del Grup de Poetes

1 comentari:

Rafel Mas ha dit...

Enhorabona per la iniciativa!
Esper que xaleu de bon de veres
salut!