dilluns, 31 de maig de 2010

La Rabassa espai protegit

Aturem Naturlandia

Campanya de recollida de signatures

Les associacions ecologistes ADN i APAPMA i les plataformes ciutadanes Amics de la Rabassa i Grup Rocafort d’Andorra, promouran al llarg dels propers mesos una recollida de signatures per tal de demanar al Comú de Sant Julià de Lòria que declari els territoris de La Rabassa, Conangle i muntanya amunt fins al Pic Negre i al Camp de Claror, espais naturals protegits, sota alguna de les figures contemplades en la Llei d’ordenament general del territori i urbanisme i el propi Pla urbanístic de la Parròquia.
Els objectius d’aquesta campanya són els de defensar al màxim la zona de La Rabassa i entorns com un paratge natural d’interès ecològic per la fauna i la flora que s’hi troben; d’interès cultural, per les activitats tradicionals que s’hi practiquen; i d’interès turístic, pel patrimoni natural i paisatgístic que s’hi ubiquen, a més de ser una de les entrades a la Vall del Madriu - Perafita i Claror, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.
Partint de la premissa que qualsevol projecte de desenvolupament per la Parròquia, per Andorra i per tots els Pirineus, ha d’ésser sostenible, és a dir ha de respectar el medi ambient i aportar beneficis econòmics i socials als habitants del territori, entenen que la figura d’espais naturals protegits és un instrument adequat per a la conservació de l’entorn i un valor afegit en els projectes de reactivació econòmica d’un territori.
Amb aquesta finalitat es demana l’adhesió a aquesta iniciativa i s’espera que, amb l’esforç de tots, sigui escoltada pel Comú de St. Julià de Lòria.

En l'enllaç d'Amics de La Rabassa es troba el full de signatura que si es vols es pot signar i enviar per correu, dipositant-lo a qualsevol bústia del país, de correu francès o espanyol. No necessita segell.
Els documents son en format PDF i corresponen cada un a una cara del document. S’ha d'imprimir les dues cares en un sol full de paper, anvers i revers i seguir les instruccions del document imprès per enviar-lo.

Nota: Degut que es una demanda adreçada al Comú de St. Julià de Lòria, poden signar tots els residents al Principat d'Andorra, siguin andorrans o d’altres nacionalitats.