dijous, 28 de maig del 2009

Indignació a Collblanc per una tala d’arbres

L’Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat per arreglar una vorera talla tots els arbres que hi havia

Els veïns del barri de Collblanc de L'Hospitalet de Llobregat estan molt indignats amb l’Ajuntament. Per arreglar una vorera han tallat tots els arbres que hi havia.
Aquestes obres, fetes per l’empresa “Obres i Serveis Roig” són sufragades pel fons d’inversió local del govern d’Espanya per a pal·liar l’atur, uns fons que molts ajuntaments han decidit de pressa i corrents com gastar-los, cosa que ha originat un malbaratament de cabals públics en molts municipis, moltes vegades s’han gastat en coses poc o gens prioritàries i molt sovint han causat i produït pèrdues ambientals i patrimonials irreparables, com ara en aquest cas.
Els veïns es queixen de la poca sensibilitat mediambiental de l’equip de govern de l’Ajuntament i diuen: “Hi ha que pensa que un arbre ornamental és com una pastanaga, te la menges i fora, no està per això? Però també hi ha que no, hi ha persones que s’estimen els arbres i més si formen part del seu dia a dia; que els veuen com individus amb les seves diferències i amb la seva història, no com a faroles fabricades en sèrie i que normalment ningú te cap problema en que les canviïn. Que tal si preguntem abans d’aplicar els fets, sense remei, consumats de la brutalitat d’una serra mecànica?. ..... Que tal si parlem amb els ciutadans i ciutadanes abans d’arrasar els seus carrers? D’aquí pocs mesos vindran al nostre barri a soterrar un col·lector i després les vies de rodalies. Ja que podem veure com es fan algunes obres a la resta de la ciutat, a nosaltres ens agradaria, si és possible, que a Bellvitge no es talés cap arbre i que els portessin al viver de Feixa Llarga, i si no hi ha lloc allà, ja el buscarem a la ciutat, no hi ha cap problema."
·

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una altra injustícia que ens colpeja. El món, millor en verd.

Dalva M. Ferreira ha dit...

Que tristeza!