divendres, 9 de maig del 2008

Tancada al Temple del Tibidabo

En protesta per la tala de l'alzinar

A dos quarts de vuit de la tarda d’avui divendres 9 de maig del 2008, s'han tancat al Temple del Tibidabo 30 persones en protesta per la tala de l'alzinar i han donat a conèixer el següent comunicat:

Comunicat de l'Assemblea:
Collserola Contra la Prepotència Municipal


Units en assemblea hem decidit tancar-nos al temple del Tibidabo per tal de denunciar l'espoli del be públic que representen els boscos del cim de Collserola, per part de l'Ajuntament de Barcelona. Ens tallen les alzines en plena sequera amb total menyspreu per unes aliades tant bàsiques en el cicle de l'aigua i en el repte global que representa la lluita contra el canvi climàtic. Ens les tallen per un negoci rodo, per un equipament d'esbarjo desenfrenat , que res te a veure amb les necessitats reals de la nostra ciutat, ans al contrari es un luxe ostentós, insultant i del tot innecessari .
Denunciem l'intolerable despotisme d'un alcalde que no te en comte les decisions de la majoria, ni dels Plens de Districte ni dels de la Casa Gran, ni el clam popular de la ciutadania que es fa creus de l'escandalós i alarmant deteriorament democràtic. Davant la destrucció dels valors naturals i la degradació, de la ja de per si mancada democràcia , totes les alertes son poques . Davant l'impunitat d'alcaldia i l'especulació amb Collserola , optem per la resistència activa. El despotisme amb que actua l'alcalde Hereu representa una greu amenaça per la salut publica i democràtica a casa nostra i deixa al descobert la total manca de respecte vers els autèntics valors comunals.
Aquest tancament no finalitzarà fins que d'un cop per sempre s'aturin les obres de la macro muntanya russa. Cal que Barcelona enceti un nou diàleg amb Collserola, de respecte vers la vida que entranya els seus ecosistemes i quedi blindada tota, per sempre, dels especuladors que en devastar-la incrementen el deteriorament de la salut publica, sense que la societat civil pugem comptar amb cap eina a l'hora previndre i d'evitar riscos presents i futurs.
Cim del Tibidabo 9-5-2008 19,30h
·