dijous, 29 de maig del 2008

Funeral a Sóller


A Ca les ànimes, i sota aquests pollarros (pollancres o Populus nigra) hi ha un rètol que prohibeix aparcar a partir del 28 de maig. Motiu: tallar arbres. Sí, ho heu llegit bé, encara que a la imatge no es destriï gaire.

Segons m'han dit hi han de fer un col·legi. Fins aquí tot bé, no parlarem ara de la importància de l'educació... o sí. Algú dels promotors explicarà als infants el que feren amb aquests magnífics polls? Aprofitaran la seva cel·lulosa per fer llibres de medi i explicar la importància dels arbres? Algú dels que ha firmat el permís de tala em sent? Per què volen privar els infants d'aquest tresor viu? M'agradaria molt haver interpretat malament l'escrit: no s'ha de ser alarmista, només diu

MOTIU: TALLAR ARBRES. Segle XXI...

Pep Lluís Pol

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És probable que aquests arbres tenguin, pel cap baix, una cinquantena d'anys. Si són tanyades d'altres troncs segurament en tenen molts més. Per l'aspecte de la foto sembla que viuen a bon lloc, vull dir amb capa freàtica alta o antiga zona humida. La remor de les seves fulles és constant, sembla un dringadissa d'aigua cristal·lina de xaragall. Fins que tornen grogues i cauen amb les ventades de la tardor. No només es fa mal als arbres, també se n'hi fa a l'indret. No hauríem de permetre perdre un pam més de terra.

Pere Llofriu ha dit...

Com si ho vés...

L'Il.lustríssim senyor Ramon Socies, el batle de Sóller i tota la pesca inaugurant un hortet ecològic amb una dotzena de cols que faran l'1/1000 de l'oxigen que farien els pollarros, que a més, a Sóller no són gaire sortats amb arbres monumentals, no es pot dir que en sobrin. Le Choeur des enfants de l'Hojtà & les Mères Escolapiàs cantant l'Adeste fideles, en un acte de mallorquinarritat sollerense d'allò més emocionant.

Pere Llofriu ha dit...

Ja està. R I P

Ara ja podem començar a pensar un hortet ecològic, enrevoltat de "flora nostra" una palmera, una atzavara, un roser i un queranio.