diumenge, 11 de maig del 2008

Colòmbia: Agrocombustibles contra biodiversitat


Benvolgudes amigues i amics de la Selva Tropical:

Les convidam a participar avui mateix d’una acció de protesta per e-mail, donant suport a les comunitats i a la biodiversitat de Colòmbia.

L’expansió de les plantacions per a la producció d’agrocombustibles continua essent una gran amenaça per el mode de vida i el medi ambient de les comunitats afrocolombianes i altres poblacions pageses al Chocó, a Colòmbia. Aquesta és una de les regions més biodiverses del món, amb extenses àrees de selves tropicals que ara s’enfronten a la destrucció. Els boscos tropicals del Chocó, són l’hàbitat de entre 7 i 8 mil espècies animals, dues mil plantes endèmiques i cent espècies d’aus endèmiques. Fins i tot abans del boom actual de la palma oliera i del agrocombustibles, el 66% d’aquestes selves ja han estat destruïdes. Les comunitats i els boscos estan amenaçats no només per la palma, sinó també per l’expansió de la canya de sucre a altres parts de Colòmbia.

Si els agrocombustibles –plantacions d’aliments per a ser usats per a combustible- continuen expandint-se a Colòmbia, els preus dels aliments continuaran pujant, i la seguretat alimentària del país es veurà amenaçada, com està succeint a tot el món.

Per favor, demani al govern colombià que aturi i reverteixi les seves polítiques protegint les comunitats colombianes i al valuós medi ambient de més destrucció per a agrocombustibles.

Trobarà un model de carta per a signar a la nostra pàgina web, que serà enviat automàticament a les autoritats.

http://www.salvalaselva.org/protestaktion.php?id=255

Enviï i difongui aquest missatge entre tota aquella gent que vostè consideri que puguin secundar aquesta acció.

A més: Salva la Selva serà a Bonn entre el 12 i el 19 de maig, en el marc de les reunions prèvies a la Cimera de Biodiversitat. Si vols contactar-nos allà, pots fer-lo als telèfons mòbils 0177491705221 (Guadalupe Rodríguez) o al 017648859972 (Klaus Schenck) o envia’ns un correu.

Moltes gràcies i una càlida abraçada. Guadalupe Rodríguez

www.salvalaselva.org

guadalupe@regenwald.org

Hasenheide 56 – 10967 Berlin Tel.: 030 51736879




Eneko