dimarts, 26 d’agost del 2014

Un altre agressió als Pollancres d’Elx

Nova agressió als Populus euphratica d’Elx
(Xop d’Elx o Pollancre d’Elx)

Fa alguns dies vaig fer un vol pel paratge de l'Aigua dolça i salà (Elx).
En aquestes fotografies es poden veure renovats cartells que prohibeixen el pas, i 4 casetes desmuntables de fusta a mig instal·lar. Les casetes estan situades a uns 15 metres del marge dret de la Sèquia Major, emprant més d'un centenar de palets assemblats amb claus. Tenen una superfície aproximada de 3x3 metres, i 2m. d’altura, i a l'interior del més avançat hi ha 6 grans bidons i 7 garrafes xicotetes encara buides. A més, en la part posterior d'un dels cartells que pretenen prohibir el pas, també he fotografiat el logotip que apareix d'una empresa de caravanes valenciana (www.benimar.com.es), que supose que serà afició de l'il·luminat, o no. En qualsevol cas, en aquest emblemàtic paratge tantes vegades visitat per pintors, fotògrafs, botànics, i experts en patrimoni hidràulic; ja només queden uns pocs pollancres, molta mala herba, una sèquia en ruïnes sense els seus antics arcs de pedra, i ara també casetes de fusta. Serà per a practicar l'apicultura, per a caçar en el suposat vedat des d'aquestes talaies, o per a posar en valor les ruïnes del Paratge? Preciós.
Raúl Agulló

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Caldria afegir una novetat, perquè els tècnics municipals competents han paralitzat de moment, el projecte sense autoritzaciò en terreny forestal, del que anava a ser un negoci d'AIRSOFT.

Anònim ha dit...

Más información sobre los chopos ilicitanos = http://www.campdelx.es/el-pollancre-del-camp-delx

jd ha dit...

Raül,
molt interesant això de les noves localitzacions de l'euphratica !!!
Esperem que no vagin acompanyades de land art....
Salut !!!

Raúl Agulló ha dit...

Se convoca este concurso fotográfico en Elche, precisamente para divulgar y fomentar la conservación por ejemplo de este tipo de monumentos vegetales del patrimonio arbóreo. GRACIAS =

https://www.campdelx.es/concurso-fotografico-arboles-centenarios-o-singulares-del-casco-urbano-y-pedanias-de-elche/