divendres, 31 de gener del 2014

Word Rainforest Movement demana el nostre suport


El vostre suport és necessari: activistes de Camerun jutjats per protestar pacíficament contra Herakles Farms 

Herakles Farms està negociant l’establiment d’una controvertida plantació de 20.000 hectàrees de palma oliera a la regió Sud-oest de Camerun, i s’enfronta a una forta oposició de les comunitats que es veuran afectades per aquesta empresa.

Nasako Besingi i la seva ONG SEFE (Struggle to Economise Future Environment) han estat treballant juntament a altres activistes i organitzacions locals per a protegir els drets de les persones i preservar els boscos a la zona on Herakles té els seus negocis. Han estat objecte d’intimidació, demandes judicials, detencions i atacs violents.

El 31 de desembre de 2013, a petició de Herakles Farms, Nasako fou requerit per la “publicació de notícies falses a través d’Internet”. El cas judicial de Nasako es veurà el març de 2014 i podria acabar en una sentència de fins a 6 mesos de presó i multes de milers de dòlars. La demanda de Herakles es basa en un correu electrònic enviat per Nasako l’agost de 2012 on explicava com havia estat emboscat per un grup d’homes que identificà com agents de Herakles Farms. Per sort, un equip de periodistes francesos de France24 estaven treballant casualment en una entrevista amb Nasako aquest dia, i ho anaven seguint. Quan apareixeren amb el seu camió, els homes amollaren a Nasako i fugiren. Herakles Farms admet que qui atacaren a Nasako eren “proveïdors de serveis locals”. Nasako i 4 col·legues més també s’enfronten a altres càrrecs per organitzar “una reunió pública no declarada” i distribuir entre la gent del lloc camisetes amb logos contra Herakles.

Nasako no és l’únic objectiu d’intimidació per part de Herakles i el govern del Camerun. En el cas d’una altra organització no governamental local, “Nature Cameroon”, des del passat mes de setembre un funcionari governamental va impedir informar als residents de les amenaces que planteja el projecte Herakles Farms per a les seves formes de sustentació i medi ambient

Es urgent donar suport internacional a Nasako per ajudar-lo en les demandes judicials que enfronta i per a pressionar a Herakles perquè deixi d’intimidar a Nasako i Nature Cameroon.

Com a suport es poden enviar missatges electrònics directament a l’empresa exigint-li que retiri la seva demanda de difamació contra Nasako i deixi d’intimidar a activistes i organitzacions. Els correus poden enviar-se al cap actual del projecte a Camerun, Patrick Jones.

Qui desitgin fer donacions per a costejar les despeses legals que ha d’assumir Nasako i per a donar suport a la lluita de la comunitat contra Herakles, poden fer-ho aquí (El 100% de les contribucions que es rebin seran per a Nasako)

També és possible comunicar-se directament amb Nasako mitjançant el seu correu : nasako.bondoko@gmail.com

El 29 de gener de 2014, varies organitzacions governamentals enviaren una carta als relators especials de l’ONU sol·licitant que investiguin i intervinguin en aquests casos d’actes de repressió i criminalització de les organitzacions locals i activistes de Camerun.

Per a més informació sobre el projecte destructiu d’Herakles Farms al Camerun, veure:

SEFE – SEFE considera que l’acord entre el president de Camerun i la companyia d’Estats Units Herakles Farms, on s’atorga a aquesta milers d’hectàrees de terra, és una greu injustícia i perjudica els valors tradicionals de les comunitats.

Greenpeace y el Instituto Oakland - Herakles exposed: The truth behind Herakles Farms false promises in Cameroon (2013) Massive Deforestation Portrayed as Sustainable Development: the Deceit of Herakles Farms in Cameroon (2012)

GRAIN - Cameroon activist takes on land grabber from Wall Street, now faces imprisonment (2013)

Envieu un correu electrònic a l’empresa Herakles Farms per a reclamar-li que deixi d’intimidar a Nasako Besingi i altres defensors de les comunitats locals i els boscos.


Sr. Patrick Jones,

Li escric per a reclamar que la seva empresa, Herakles Farms, retiri els seus càrrecs contra Nasako Besingi de SEFE, retiri la demanda de Herakles que causà la suspensió de l'organització Nature Cameroon, i per a suspendre d'immediat qualsevol altra forma d'intimidació a totes les organitzacions de Camerun que han estat defensant públicament els drets de les persones i han estat protegint els boscos a la zona on Heracles porta a terme els seus negocis.

Li agraeixo presti urgent atenció a aquest tema. Gràcies.


Patrick Jones
Herakles Farms
jones@heraklesfarms.com