diumenge, 1 de juliol del 2012

Volen tallar els arbres de l'Escola l'Univers

Escola l'Univers
Dilluns 2 de Juliol a les 8 del mati
Concentració a la placa del poble Romaní de Barcelona
"no talaran els nostres arbres"

Amb motiu de l'ampliació dels barracons de l'Escola l'Univers, el consorci d'educació de Barcelona fa talar als serveis de Parcs i Jardins de Barcelona 8 arbres. 8 vides que desapareixeran per la mala gestió de l'administració pública. Si t'interessa salvar aquestes vides vine demà dilluns 2 de juliol a les 8 del matí, quan començaran les obres.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta setmana van ha desaparèixer del barri 5 arbres de gran valor.

A la plaça del Poble Romaní (Gracia) aquests dies es va a dur a terme l'ampliació dels barracons que situen l’Escola l’Univers per donar cabuda a dues aules més que solament solucionen el problema durant dos anys més. El problema bàsicament és la construcció del col•legi nou en el solar del carrer Ballin i això no s'està duent a terme. Molts nens del barri estan cursant els seus estudis en precari. Els nens seguiran sense biblioteca, amb menjador a torns, sense espai per a psicomotricitat, sense sala d'actes, ni pista de basket, ni sala informàtica, ni porteries de futbol, ni parets sòlides, ni sala de reunions per al professorat, espai per dividir els grups…
L'ampliació es va a fer ocupant el pipi-can situat al costat del pati de l'escola, i eliminant els arbres que allí es troben. No s'ha buscat una solució que no impliqués el trasllat d'aquests arbres, això si la preocupació i denúncia d'alguns veïns ha aconseguit que l'Ajuntament es comprometi a trasplantar-los, tres d'ells al pati del col•legi i els altres cinc fora del barri. Ara es tracta de fer-los el seguiment perquè es compleixi aquest compromís.
Aquests arbres són Tipuana Tipu, amb una espectacular floració groga que tenyeix (o tenyia) el seu entorn d'una catifa espectacular. Devien tenir uns 40 o 50 anys i no havien sofert l'agressiva poda de brocada o el desmoche que s'acostuma als carrers de la nostra ciutat, eren per tant exemplars dignes d'observació i de gran valor ecològic. Ara han passat, gràcies a la NO construcció del col•legi nou, a sofrir una severa agressió que en alguns d'ells pot representar la seva fi. Per dos anys de “solució transitòria” hem arrasat amb tot allò que molestava. La gestió municipal i les seves prioritats no mostren valors dignes de l'educació que volem per als nostres fills.

Olivier ha dit...

Hola,

Ens voldria proposar un article amb fotos, a quina direcció el tinc d'enviar tot?

Adeu.

jd ha dit...

Sembla ésser que la modernitat comporta tibar de solucions efímeres...
Motius ?
Potser el Gran Wyoming ho aclareix:
http://www.youtube.com/watch?v=im3iEIM622Q

Francesc Mas i Castanyer ha dit...

Hola DuesRoques,
L’adreça està a la columna lateral del bloc i és aquesta: amicsarbres.arbresamics@gmail.com
Esperem el teu article i les fotos.
Gràcies.