dilluns, 19 de desembre del 2011

Una reserva d'arbres a Torrent de l'Horta

Torrent inaugura una reserva d'arbres al Vedat
Transforma una zona degradada de sòl públic i comença un museu natural de flora i fauna de bosc mediterrani

Vista general d el'acte d'inauguració del museu vegetal del Vedat. Foto: CEDIDA.

Torrent de l'Horta - E.C
Torrent disposa d'una zona que pot estar considerada, d'ací a uns quants anys, com un museu a l'aire lliure per mostrar la flora i la fauna pròpies del bosc mediterrani.
Es tracta de la transformació d'una zona oblidada de terrenys públics perquè puga albergar espècies que es troben en perill d'extinció i on s'hi poden trobar vora un miler de plantes aromàtiques i arbres de 43 espècies autòctones.
L'espai ara inaugurat, disposa d'un auditori a cel obert, que ha estat estrenat per les veus blanques de l'Escola Coral de Torrent, protagonistes d'un singular concert de Nadal.

Joves manobres que han possibilitat el projecte amb el seu treball. Foto: CEDIDA.

L'obertura d'aquest botànic s'emmarca dins de l'Any Internacional dels Boscos, declarat per l'ONU. Des d'aquest indret, arranca una de les rutes més interessants que mostra la riquesa del bosc del Vedat, pulmó verd de gran valor situat dins l'àrea metropolitana.
Els treballs de condicionament de la zona han estat fets per l'escola taller Parc Vedat, on una trentena de joves han realitzat el projecte i han rebut formació per a l'esdevenidor.

Actuació dels dels menuts de l'Escola Coral de Torrent. Foto: CEDIDA.

Gràcies que està Goçalvo

Pere Rossell
Si aquest indret que ara ha estat inaugurat està sota la responsabilitat del regidor que en el seu dia fou llaurador, em refie. Serà de l'única manera que d'ací a 12 o 16 anys, encara hi haurà alguna planta. No passarà com als carrers per a vianants que hi ha al centre del poble, on, cada vegada que posen plantes, desapareixen en un tres i no res.
El que no tinc tan clar és que aquesta zona oblidada —per l'administració local— esdevinga un auditori natural, si no és que han fet un treball d'aplanament del terreny, cosa que, per altra banda no seria d'estranyar, acostumats com ens tenen a “zaplanar” tot allò que pillen sota el seu càrrec.
Desconec quan de temps li costarà recuperar-se a aquest territori, però per les imatges que han estat enviades i per la inspecció ocular de l'indret, en caure quatre pluges grosses, ja veurem on van a parar les plantes herbàcies que han estat plantades, amb els diners que això li ha costat a les butxaques dels ciutadans torrentins. No obstant això, gràcies que està Goçalvo i ens el cuidarà.

· Article publicat a El Punt Avui el 18.12.2011 ·