dilluns, 29 de juny del 2009

FAO: Cap al bosc



Segons la FAO, la gestió forestal sostenible pot crear 10 milions de llocs de treball



Invertir en la gestió sostenible dels boscos podria arribar a crear 10 milions de "llocs de treball verds", segons assenyala el director general adjunt de la FAO responsable del Departament Forestal, Jan Hein.


"Mentre es perden cada vegada més llocs de treball a causa de l'actual desacceleració econòmica, la gestió sostenible dels boscos podria ser la manera de crear milions de llocs de treball, ajudant així a reduir la pobresa i millorar el medi ambient", va afegir.ç


A més, va recalcar que aquesta inversió també seria una contribució "molt important" a l'esforç de mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.


En concret, la FAO assenyala que una major inversió en boscos pot crear llocs de treball en la gestió forestal, el sector agroforestal i els cultius silvícoles, en millorar la gestió dels incendis, el desenvolupament i gestió de senders i llocs d'esbarjo, l'augment de els espais verds urbans, en restauració de boscos degradats i plantació de nous boscos.


Aquestes activitats, prossegueix, poden adaptar a les circumstàncies locals, com la disponibilitat de mà d'obra, el nivell de capacitació i les condicions socials, econòmiques i mediambientals a nivell local.


Igualment es podria pal liar de manera significativa la tendència a la disminució de la coberta forestal que pateixen molts països i es ajudaria a reduir les emissions de carboni.


La qüestió de com la gestió sostenible dels boscos pot ajudar a construir un futur més verd i fer front a la canviant demanda de la societat de productes i serveis forestals, serà l'objectiu de la Setmana Forestal Mundial, que tindrà lloc en coincidència amb la reunió del Comitè Forestal de la FAO del 16 al 20 de març propers a Roma.


Una notícia de


Ecodiari.cat





Fotos JV