dilluns, 13 de febrer del 2012

Llenya d’hivern

Winter timber (Llenya d’hivern) 2009. Oli sobre tela.
David Hockney (Bradford, Anglaterra, 9 juliol 1937)


Talar els arbres no resol el problema

Hockney acabava d’inaugurar una exposició a Londres i decidim que ens queda més a prop la galeria Eude del carrer de Consell de Cent, on es pot contemplar una selecció de cartells d’aquest artista.
Sort en tenim de l’art en general per ajudar-nos a pair aquest temps que ens toca viure !
“Winter timber” em trasllada a la pollancreda que hi havia prop de casa quan era petit i pintava amb els dits, amb colors montessorians...
Ara que sóc gran - i addicte a rumiar constantment- no me’n puc estar de recordar una de les reflexions del genial Wagensberg: “Els arbres no ens deixen veure el bosc, d’acord, però talar-los no resol el problema”.
L’energia de l’art, de la ciència, el coneixement i la cultura és infinitament superior a la que ens poden donar els diners que s’hi inverteixin. Malgrat això els manaires s’estimen més retallar per aquí, per a fer-nos burros i malalts, mentre el pressupost de la monarquia i l’exèrcit és pràcticament intocable. I que la banca mai perdi...
Potser amb una mica més d’equitat no ens caldria haver de veure el bosc i tots ens sentiríem xops d’una mateixa pollancreda.

J.D.Fernàndez i Brusi