diumenge, 8 de gener del 2006

Arrela’t a Calaf

Un infant, un arbre

L'Ajuntament de Calaf
regalarà un arbre a cada
nadó que neixi al municipi


L'Ajuntament de Calaf ha decidit regalar un plançó d'alzina a cada infant que neixi al municipi. El consistori enviarà a les cases dels nous nats un arbre amb una placa en la qual s'escriurà el nom del nadó.
La família haurà de cuidar l'arbre fins al mes de juny, quan se celebrarà el Dia del Medi Ambient. En aquesta jornada hi haurà cada any una festa i es plantaran els arbres en algun paratge emblemàtic del m
unicipi i a les zones que més ho necessitin.
Aquesta iniciativa es duu a terme en el marc del programa "Posa les teves arrels a Calaf", amb el qual es vol fomentar el respecte pel medi ambient i conservar les arrels calafines de cada nou nen o nena. Així s'aconseguirà, segons l'Ajuntament, que els infants també cuidin els arbres quan siguin més grans, forjar un arrelament de per vida, de manera que tots aquests nens sempre més tinguin algun vincle amb aquesta població i sentin seva una part del poble.
La campanya municipal “un infant, un arbre”, encara que és gairebé inèdita per aquestes contrades, ja fa força anys que es porta a terme, amb matisos diferents i amb molts bons resultats, a països d’arreu del mon. L’enhorabona a l'Ajuntament de Calaf per afegir-s’hi, estaria molt bé que els altres ajuntaments en prenguessin exemple i també decidissin promoure i organitzar esdeveniments semblants.
*