dissabte, 5 de novembre del 2011

Arròs brut de bolets (lleuger)

Els primers bolets de la temporada

S’ha de fer un fondo amb trossos de pollastre que es sofregirà amb oli abastament i amb una grapada de preparat d’espècies comercials per arròs brut (es venen uns preparats que contenen Pebre Jamaicas, Canyella...atenció a no passar-se o la canyella pot esborrar del mapa qualsevol aroma o sabor) . Es podria afegir algun tros de conill, de perdiu, de colomí, de tórtera...però aquesta vegada ens decantam per fer un arròs lleuger.El que no pot faltar és un trosset de cuixot salat, ibèric millor.

Quan el pollastre estigui ben cuit hi afegirem ceba tallada petita i la deixarem que es vagi fent, fins i tot fins al punt que es desfaci. Afegirem un brou lleuger de pollastre al que haurem retirat tot indici de greix. A continuació quan l’aigua bulli, afegirem la verdura que ens agradi a mesura que sapiguem que s’anirà coent: primer les mongetes primes tendres, i al darrer moment de tot la carxofa tallada a trossos petits (Es poden afegir també uns quants pèsols de bullir). Afegirem mitja tomàtiga d’ensalada i una tomàtiga de ramellet ratllades (No es tracta de fer una salsa de tomàtiga, però aquesta mica li anirà molt be). Esclafam 2 alls amb l’ajuda d’una grapada de sal i una forqueta, d’aquesta manera l’all gairebé queda fos, donarà gust al brou i no en trobarem els trossos. Afegirem els bolets: ceps en cru i tallats a làmines i picornells sencers o trossejats que abans haurem sofregit en oli. Deixam que agafi el bull, afegim sal i tastam. Afegirem 1 quilo d’arròs tipus bomba i esperam que es cogui. Afegim una mica de colorant alimentari, tastam i corregim de sal. Una vegada fet l’arròs, emplatam i acompanyam d’un bon vi negre.

Recepta: Biel "Amagat" i el que jo he pogut retenir...

Picornells: Cantharellus cibarius; Ceps: Boletus aereus

Rafel Mas, Búger 3 de novembre de 2011

5 comentaris:

Margarida ha dit...

Serà un "arròs brut", però un cop fet segur que la paella queda ben escurada!!!!
Ahir vaig prepar-ne un de semblant, però amb rossinyols. Tots els bolets queden molt bé amb l'arròs i donen un gustet molt bo al conjunt.
Bon cap de setmana

Joan Vicenç ha dit...

Ha de ser boníssim. Ahir nosaltres lepiotes arrebossades i avui cuscus amb bolets variats (xampinyons, lepiotes, picornells...). Bon profit.

Rafel Mas ha dit...

Hola Margarida,
noltros als rossinyols els deim Picornells. Per tant aquesta rròs duia rossinyols com el teu. Salut!
Joan V. m'encanta el cuscus...i les lepiotes...uf què bones, són com a bistecs!
salut a tots!

Anònim ha dit...

Quina ganaaaaa !!!!per cert, algú em pot dir QUË son les Lepiotesss !!!!
Ben retrobats amics del Arbres, bona tardor,bon hivern.. i moltes sopes mallorquuinesss !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rafel Mas ha dit...

Hola Ibèria,
les lepiotes o macrolepiotes són uns bolets enormes, de vegades el capell fa més de 30 cm de diàmetre! La seva carn sembla carn animal una vegada cuinades. Són molt bones. Una abraçada!