dissabte, 16 de juliol del 2011

Incendis forestals, versions interessades


Incendis forestals, de la impunitat a l'oblit

La impunitat contra els incendiaris, i no tant piròmans, enguany i altres anys, va més enllà de la investigació dels fets per part d'aquest Govern balear o de la Delegació del Central. Perquè si no, com s'explica la manca de resultats, pel que fa a detencions i posada en mans judicials, dels responsables dels incendis recurrents estiu rere estiu?.

Encara podem recordar com l'any passat en plenes tasques d'extinció a Eivissa, al límit pel que feia a recursos humans i materials, es varen declarar el mateix dia, un important incendi a la finca de son Doblons, a Santa Margalida i un altra a s'Albufera de Mallorca. Quins han estat els resultats de les investigacions? Nuls en tot cas pel que fa a la determinació dels fets i identificació dels causants.

Enguany resulta dolorosament penosa i vergonyosa la recurrència del nou govern en donar la culpa de les causes dels repetits incendis de Mallorca a Betlem, Artà, Coll d'Honor, Costa den Blanes, Randa, Puigpunyent... al temps d'estiu i a circumstàncies fortuïtes.

Com igual de vergonyosa resulta per part dels responsables d'Interior i de Medi Ambient d'aquest mateix govern, obviar les intervencions i direcció, en primera instància i lloc, dels seus agents de medi ambient. Professionals experimentats que també són responsables de la investigació de les causes dels incendis.

A què es deu aquest posicionament contrari a destacar la rellevància del treball, dels agents de medi ambient? A quins interessos o a què es deuen aquestes versions que descarten, contra tot indici, la intencionalitat dels incendis forestals?

Joan Vicenç Lillo i Colomar
Alaró a 16 de juliol de 2011.

Fotos: Xavi Aramburu

4 comentaris:

jd ha dit...

JV, aquest vici de fer preguntes no m'agrada gens.
Per cert, enhorabona pels pebrots que teniu a l'hort dels agents de medi ambient ! M'han dit que no són normals !

Dalva M. Ferreira ha dit...

Que tristeza...

Joan Vicenç ha dit...

jd, m'agradaria saber perquè no t'agrada això de fer preguntes, també perquè ho consideres un vici.
Les respostes les poden donar qui les saben.
Pel que fa al segon comentari encara l'entenc manco.

Gràcies i salut.

Una salutació Dalva. No passis ànsia, la natura és forta.

jd ha dit...

Perdona JV, a vegades se m'escapen comentaris una mica imbècils. Volia treure ferro a la situació i ho hauria d'haver escrit en cursiva... ;)
S'ha arrivat al moment en el qual el crapulisme està tan extès que el fet de fer preguntes es pot considerar un vici per les consequències que comporta per a la salut.
Tanta impunitat em rebenta !