dimarts, 5 d’abril del 2011

Tala indiscriminada al Bosc de la Marquesa

La CUP exigeix que s'aturi la tala de vegetació
al Bosc de la Marquesa

El dilluns 21 de març va començar la intervenció, que ja ha denunciat la Plataforma Salvem la Platja Llarga

Una imatge del vídeo difós per la Plataforma Salvem la Platja Llarga
Tot i vendre que el nou POUM salvava l'anella verda tarragonina, la CUP evidencia que s'estan duent a terme pràctiques poc conservacionistes, com ara fer del Mas d'en Sorder i del Torrent del Catllar una ampliació del camp de golf, i aquesta setmana amb la darrera intervenció al Bosc de la Marquesa, que segons ja ha denunciat la Plataforma Salvem la Platja Llarga s'està talant vegetació sense cap mena de criteri.

El dilluns 21 de març es va començar a talar vegetació al Bosc de la Marquesa. Diverses membres de la Plataforma Salvem la Platja Llarga ja ho han denunciat i la CUP se suma a la reivindicació. La intervenció no ha estat consensuada amb el moviment ecologista de la ciutat ni amb la resta d'agents que en el seu moment van suposar una forta oposició al POUM i als passejos i urbanitzacions plantejades al voltant d'aquest paratge. El Bosc de la Marquesa és el darrer espai natural que Tarragona ofereix a l'est, un pulmó no només per als habitants de la zona sinó també per als animals, que el fan servir de santuari contra els caçadors.
La CUP se suma així doncs a les reivindicacions que ha començat a engegar la Plataforma i anima a tothom a què, tal com han demanat, en horari de jornada laboral, els ciutadans que puguin hi vagin a fer un tomb per evitar aquesta tala indiscriminada. I és que els operaris que duen a terme aquesta intervenció, segons apunta la Plataforma, no tenen cap mena de formació ambiental que els permeti distingir entre les espècies protegides i que són pròpies del nostre litoral.
D'altra banda, la Candidatura vol deixar en evidència la manca de criteri conservacionista que té l'Ajuntament de Tarragona. Contraposen el fet de vendre que gràcies al POUM s'ha salvat l'anella verda a aquest tipus d'accions i al fet que el Mas d'en Sorder i la zona del Torrent del Catllar esdevingui en un futur, i gràcies a interessos personals i de partit, una ampliació del camp del golf proper.

Vídeo difós per la Plataforma Salvem la Platja Llarga de Tarragona i el bosc de la Marquesa.


· Article publicat a Cup Tarragona el 22.03.2011

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em fan una mica de por ls pressions que hi ha ara per explotar els nostres boscos per biomassa. En Tries ha posat al seu programa electoral una central de biomassa a Collserola, i ahir al diari ARA l'economista Antoni Vives demanava que L'àrea metropolitana de Barcelona mirés les serralades litorals com a possibles subministradores d'energia, i que deixés de tenir tants escrúpols "paisatgístics".
Amb els milions d'habitants que som crec que seria del tot impossible escalfar-nos amb biomassa de forma sostenible, i resultaria en un empobriment i degradació dels nostres boscos.

Josep Maria Llorach ha dit...

Una cosa és aprofitar la biomassa que hagi quedat després de les ventades o les nevades sofertes i una altra molt diferent és començar a tallar arbres sense cap criteri. Qui ha ordenat aquesta neteja? i amb quina finalitat es fa? Sembla que després d'anys de reivindicacions encara no hem entès que hem de preservar el poc patrimoni natural que ens queda. La zona de la Marquesa és un espai únic i hi hauria d'haver una voluntat decidida de conservar-lo per part dels nostres responsables polítics.