dijous, 6 de gener de 2011

El castanyer de les quinze branques

Un castanyer del Montseny

El castanyer de les quinze branques és un arbre monumental situat a la finca de la Cortada (municipi d'El Brull a la comarca d'Osona), en ple cor del massís del Montseny. Aquest darrer mes de desembre vam decidir visitar-lo des de Collformic, des d'on es baixa pel cantó sud uns pocs quilòmetres. S'hi arriba en cotxe, en el benentès que la pista forestal és bona per a un 4x4 i no tant per a turismes normals. El castanyer, situat en un marge entre camps de conreu, és espectacular i, comptades d'una en una hi ha certament quinze gruixudes branques, algunes de les quals tenen força més d'un metre de perímetre. Està situat a camp obert i es veu des de lluny, no té, doncs, pèrdua. Visiteu-lo, abraceu-lo, i descanseu una estona a l'empara de la seva ombra, us transmetrà una mica de la seva vitalitat.
Jordi Cassany
(Comarca d'Osona)

4 comentaris:

Bàsquet MdR ha dit...

uauuuuuu! mai l'hem pogut veure... és un dels pocs "arbres monumentals" que ens falten...
espero veure'l aviat!!!
gràcies per penjar les fotos!

Pratos de Ouro ha dit...

Olá a todos os que vão ler este comentário neste blogue ou noutro muito bom como este. Pois é, estou encantado com todos estes posts bem feitos, quase que desenhados. Pois, eu gostava de fazer igual, mas não consigo. O meu dilema agora é cozinhar… A vida é dura e obrigou-me a morar sozinho, e a cozinha não é de todo o meu local favorito. Mas estou a tentar conhecê-la, mas as aventuras têm sido imensas. Fiz um blog humilde para colocá-las em forma de crónica pouco extensas. Gostava muito que todos vocês o visitassem e se possível o seguissem. É que tentar cozinhar e depois não ser ajudado, é algo muita mau.
Cumprimentos a todos!

http://tenhosalfaltamecolher.blogspot.com/

Unknown ha dit...

Ostres, Jordi, m'ha fet molta il·lusió veure retratat aquest gran castanyer, és francament preciós. M'ha recordat un altre de ben maco que pots trobar a Viladrau, anomenat EL CASTANYER DE LES NOUS BRANQUES,... segurament no el tens gaire lluny de casa.

Una abraçada des d'aquest magnífic blog.

Franc Guinart

Anònim ha dit...

A la relació d'arbres monumentals i protegits de la Generalitat, hi consta com a "Castanyer dels setze plançons",no es un AM Arbre monumental, es un AUC, Arbre protegit per Urbanisme local.