dissabte, 5 de juliol del 2008

Retalls (inèdits) de premsa Forana




La Carta de Barcelona no arriba a la Part Forana


[n.4 Antecedents poc usats] La Carta de Barcelona era, o és, una mena de principi de bones intencions per a respectar els arbres, que malauradament ara no trobo, però crec recordar que el dibuix aquest, de Benet Bohigas, ve a dir el mateix i és bastant més divertit. Deixeu almenys que els desgraciats riguin de la seva desgràcia.
Pareix esser que la carta aquesta es va enviar fa 10 o 15 anys i l’altra dia va arribar a Palma, però a la Part Forana encara no, i al pas que anam trigarà 20 a 30 anys més. I és que encara hi ha unes diferències, per exemple que l’Ajuntament de Palma té al darrera una caterva de periodistes a l’aguait, però a la Part Forana ja no hi arriben. Si no és un cas com el de Son Bosc, barraca a barraca, tot s’omple i es tanca. I així i tot, si fos pel batle de Muro, urbanitzaria l’Albufera, es Comú i els cossiols de cada possessió.
Dins aquest ambient podeu fer comptes què passa amb els arbres, que tradicionalment han estat considerats enemics dels conreus, i dins la Vila, poca cosa més que un embalum verd (Ara parlem d’arbres de carrer i la selecció és aleatòria, per molts d’altres motius, tots aquest pobles s’han de visitar i gaudir):

Inca


Inca


Algaida

Son Servera




Sa Pobla

Ruta de la Pedra en Sec

1 comentari:

Rafel Mas ha dit...

A la plaça de sa Pobla es poden veure plateros amb ferides que van d'abaix fins d'alt, provocades pels foguerons de sant Antoni als que tant ens agrada anar. Seria molt difícil fer-lis un protector per la calor del foc d'aquests dies? Rafel