dijous, 8 de febrer del 2007

Arrasen el bosc de la Masia Bach

Talen desenes d’arbres i arrasen el territori
per fer-hi una escola privada


A la urbanització del Golf Masia Bach ho estant acabant d’arrasar tot, han aplanat turons, arrencat els arbres i eliminat arbredes, el bosc i la orografia natural del territori, per fer-hi un centre docent d’elit, d'ús privatiu en una finca municipal destinada a equipament públic.
A l’any 1990 es va inaugurar el club de golf Masia Bach, al costat mateix de La Beguda (entre La Beguda Alta, La Beguda Baixa i Can Bach) però situat al terme municipal de Sant Esteve Sesrovires i a 27 quilòmetres de Barcelona. Per donar forma a les cent hectàrees que fa el golf van remoure més de dos milions de metres cúbics de terra. Els polítics que el van inaugurar ho van fer contents i cofois, posant-hi èmfasi dient que si un municipi té una instal·lació que no agrada com la presó (al mateix terme municipal hi ha la presó de Can Brians) també pot tenir tot el contrari, un gran golf. Tot i que a molta gent de la zona els semblava que el golf era una instal·lació molt més perjudicial que no pas la presó. El golf i les seves instal·lacions han tingut un considerable èxit i han estat força freqüentades, per industrials i executius, polítics de tota mena, assistents a congressos i convencions, esportistes coneguts, gent famosa de tota mena, nous rics i també d’aquella mena de gent que els agrada tenir a prop aquesta altre gent “selecta, rica i famosa”.
Al cap d’un temps, al golf s’hi va afegir un hotel “d’alt nivell” i desprès una horrible urbanització, cosa que va comportar i encara comporta, haver de remoure moltissims més metres cúbics de terra. Una urbanització adreçada a la mateixa mena de gent que freqüenta el golf. En la propaganda d’aquesta urbanització, participada per l’entitat valenciana Bancaixa, expliquen que “les parcel·les són emplaçaments privilegiats per a nuclis selectes de famílies”, “amb més de 600 habitatges de luxe” i que “tot el complex residencial estarà completament tancat amb accés privat”, també diuen que les construccions es fan tenint en compte "l’impacte medi ambiental" i sota els criteris de “viabilitat amb l’entorn .. i de respecte envers el medi ambient”.
Ara, de fa uns mesos, a la urbanització del Golf Masia Bach, tornen a remoure terres sense parar. Ho estant acabant d’arrasar, han aplanat turons, arrancat els arbres i eliminat bosc i arbredes, es pot veure de manera ben clara en les fotografies que s’acompanyen. I això que diuen que ho fan tenint en compte “l’impacte medi ambiental, de viabilitat amb l’entorn .. i de respecte envers el medi ambient”. Si no tinguessin en compte tot això es fa difícil imaginar el que podrien arribar a fer. I tot això ho fan per construir un centre docent per a persones d’elit, d'alt nivell, de posició alta i solvent. Un centre docent privat que farà i gestionarà la empresa Nuevo Agora Centro de Estudios, SL en uns terrenys de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires en virtut d’un contracte, per concessió, de l'ús privatiu d'una finca municipal d'equipament públic.
Sona estrany això de fer un centre docent d'ús privatiu en una finca municipal destinada a equipament públic. La majoria de gent no ho acaba d’entendre. I que per aconseguir tot això s’hagin d’eliminar de manera dràstica els arbres, el bosc i la orografia natural del territori, és una cosa que encara costa més d’entendre. I que tot això sigui promogut i beneit per l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i aprovat per les altres administracions és una cosa que fa acabar la poca confiança que encara hi pugui haver en la classe política i les institucions en les quals governen. Els polítics que han permès que passin aquest cúmul de barbaritats, els de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires i també els d’altres institucions, no es mereixen aparèixer més en cap llista electoral.
Si ‘La Beguda’ tingués municipi propi, cosa que fa més de cent anys que reclamen, tota aquesta zona de Can Bach, juntament amb els nuclis de La Beguda Alta i La Beguda Baixa i les seves rodalies, correspondrien al municipi de ‘La Beguda’ i d’aquesta manera, el seu ajuntament, segurament que no haguessin permès aquestes greus destrosses. Ara seria una bona hora per a tornar a reclamar de manera decidida la seva ‘independència’. L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires viu d’esquena a tot aquest territori, només li importa poder-ne treure força diners.
Quan aquest centre docent d’elit, per a persones d'alt nivell, de posició alta i solvent, estigui en funcionament, els seus mestres podran obrir les finestres, mirar a l’exterior i explicar que en uns moment que les Nacions Unides estaven proposant plantacions massives d’arbres per ajudar a combatre la contaminació i per a pal·liar, encara que només fos una mica, el canvi climàtic, aquí a la urbanització del Golf Masia Bach i a l’indret precís on hi ha el centre docent és van eliminar sense cap mena de contemplacions centenars d’arbres i amb un cop de maquina es va canviar el paisatge que moltes generacions havien preservat. Ho podran explicar, si els deixen, es clar.
· Plànol de Situació ·
· Imatge que ensenyen en la seva propaganda ·
· Les fotos 4, 5 i 6 són de ‘Sesrovirenc Incorformista’ ·
*

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I no hi ha cap entitat pública que determini si aquesta bestiesa és legal?
Quan no quedi res més per arrasar jo inauguraria L'Observatori de les Arrasades. A l'Ajuntament de Sant Esteve li faria li donaria un premi per demostrar el poder del seu consistori. Quina por tanta ignorància i tanta impunitat !

Anònim ha dit...

Si que és una vergonya això.
Quan ho veus t’esgarrifes i se’t regira el cor.
Si que caldria que La Beguda sigui independent.

Anònim ha dit...

A Sant Esteve Sesrovires està ple de bona gent, però també hi ha una pila de gent d’aquests que és deixen enlluernar per les grandeses, i els que manen són d’aquests.

¡¡La Beguda, Independent!!

Anònim ha dit...

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que hi diuen de tot això?
També ho han autoritzat o no en saben res?

Anònim ha dit...

Els dirigents del PSC diuen que cal renovar a fons les persones del partit i de les seves llistes electorals.
Haurien de començar per Sant Esteve Sesrovires.