dimarts, 12 de maig del 2020

Arbres amb història de la Garrotxa

Guia d’arbres singulars de la comarca

Aquest llibre és el resultat del projecte ‘Busquem arbres amb història de la Garrotxa’, impulsat pel Parc Natural, l’objectiu del qual és contribuir al coneixement, a la catalogació i a la difusió d’aquests exemplars singulars de la comarca per reivindicar el seu valor patrimonial i activar mesures de protecció

Alzina del Mas Ornós. Foto de Xavier Bachero
Arbres amb història de la Garrotxa és un primer resultat del projecte “Busquem arbres amb història de la Garrotxa”, una iniciativa viva impulsada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que ha permès, fins ara, inventariar i documentar més de 500 arbres singulars per la seva edat, per la seva majestuositat, pel seu aspecte, per la seva història o perquè són citats en escrits, relats o llegendes.

Roure sobre els quintans de Comaderoure cap al coll de Pollastric. 
Foto de Xavier Pallàs i Marian
El projecte “Busquem Arbres amb Història de la Garrotxa” es fonamenta, sobretot, en la implicació de la població local. Tothom pot aportar i compartir els seus coneixements en la localització i identificació d’arbres singulars, o en la cerca d’històries, fets o anècdotes relacionades.

Alzina de la Torre o Alzina rodona. Foto d’Anna Ros Baró
La nova guia conté una selecció d’alguns dels arbres més significatius de la comarca amb l’objectiu de fer-ne difusió i sensibilitzar el públic en general. Situa en el mapa fins a 280 exemplars emblemàtics distribuïts pels 21 municipis de la Garrotxa. Per a facilitar la seva descoberta i identificació, la guia aporta fotografies, informació i dades de cadascun d’ells per apropar-los a la ciutadania de manera visual.

Roure de can Tomet. Foto d’Anna Ros
El projecte va comptar amb el suport de l’empresa Noel Alimentaria SAU, en el marc del conveni marc de col·laboració entre el sector empresarial de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica, mitjançant el Cercle EURAM Garrotxa.

Aulina de Sant Joan de les Medes. Foto de Xavier Pallàs
El llibre Arbres amb història de la Garrotxa ja es pot descarregar des del web del Parc Natural
· Més informació i descàrrega del document :
· Projecte Busquem arbres amb història de la Garrotxa
· Arbres amb història de la Garrotxa: Guia d’arbres singulars de la comarca.[Pdf]

Roures de can Planes