dissabte, 5 de maig del 2018

Atemptat a les Xicandres de Burjassot


La ciutat que no vol els seus arbres

És dur començar amb aquest títol però no sé com dir el que vull explicar-vos.
Les fotos que acompanyen aquesta publicació són d'aquest mateix matí, 4 de maig. L'Oficina de Sostenibilitat ha rebut un avís per a anar a veure uns arbres que tenen "alguna cosa estranya".

Resulta que algun "presumpte" veí o veïna del nostre poble ha foradat 20 exemplars adults de xicranda (Jacaranda Mimosifolia) en el carrer Mestre Serrano de Burjassot (L'Horta Nord).

El nostre "presumpte" veí ha dedicat el seu temps i el seu esforç a fer dos forats en la base de cada exemplar per a després, injectar-li oli cremat de motor.

El motiu? només aquesta persona el sabrà... potser la vida en el seu barri el molesta tant com per a intentar matar a 20 arbres adults d'una estacada. Potser un, o dos d'aqueixos arbres li embruta el seu vehicle...

No és el primer cas, segurament no serà l'últim. Amb aquest fet queden algunes coses clares; La ciutadania, en general, necessita (necessitem) grans dosis d'educació i civisme, de criar-nos en el respecte cap a la vida. L'administració té molt a fer en aquest sentit, és comprensible que la manera en la qual s'ha treballat durant molt temps derive en una societat capaç de fer aquestes coses i hem de saber reinventar-nos, no solament per a fer efectiu un canvi en les maneres de procedir, sinó també per a saber fer educació ambiental i provocar un canvi social centrat en el respecte.

Dit això, i sense entrar en la important multa i la denúncia que aquesta persona pot arribar a tindre, espere que aquesta persona senta una forta vergonya quan escolte a altres veïns del seu barri, més sensibles i respectuosos que ell, criticar en el forn, o en replà de l'escala, a la persona que ha sigut capaç d'intentar matar a aquests 20 arbres.

· Publicat al facebook de l'Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot ·