dijous, 8 de setembre del 2005

La poda d’arbres a Cochabamba

Un Manual busca parar la tala i poda d'arbres
AMB DADES TÈCNIQUES I RECOMANACIONS

Davant de la creixent tala indiscriminada i poda inadequada en Cercado, la Direcció de Gestió Ambiental de l'Alcaldia i Emavra van elaborar el Manual Verd per al maneig d'arbres en l'àrea urbana.
El document, que busca crear consciència en els pobladors que practiquen l'"arboricidi", brinda informació sobre la importància mediambiental de la presència vegetal a la ciutat.
El manual explica que Cochabamba ha estat afectada en els últims anys per la degradació constant dels recursos naturals a causa del creixement de l'àrea urbana, els assentaments il·legals, poda, tala i la falta d'educació ambiental.
Observa que en el municipi han anat desapareixent les espècies natives i cada vegada guanyen més terreny les exòtiques exportades d'altres països.
El document recorda de l'existència de normes municipals que ordenen una pausa en la poda i tala d'arbres a excepció d'alguns casos i autoritzats per l'Empresa Municipal d'Àrees Verdes (Emavra) i la restitució de la cobertura vegetal en l'àrea urbana.
Fa èmfasi en que les polítiques municipals busquen canviar el rostre dels senders de la ciutat que van quedar sense arbres a causa de la destrucció i deteriorament.
Per a això, el Manual Verd brinda recomanacions als veïns per sembrar espècies natives i elegir-les d'acord a l'ample de les seves voreres. Arbustives de port baix per a voreres fins a 1,5 metres i arbres de gran port per a espais que tenen més de 3,51 metres.

EDUCACIÓ
El manual està destinat a tècnics, dirigents veïnals, de les OTBs i veïns en general perquè comprenguin la importància de mantenir la vegetació en l'àrea urbana en benefici del medi ambient.
El document serà socialitzat en tallers de capacitació que seran complerts el 14, 21 i 28 d'octubre en diferents zones de la ciutat.

Los Tiempos · 08.09.2005
Cochabamba - Bolívia.
~
Article traduït del castellà publicat a Los Tiempos el 08.09.2005
~