dimecres, 21 de setembre del 2005

El castanyer de Campelles

Un grup demana que un castanyer sigui considerat d´interès i no es tali o es traslladi

El ple del Consell Comarcal del Ripollès no va donar suport a la petició, impulsada per un grup de veïns de Campelles, de declarar arbre d´interès local i comarcal el castanyer bord situat a la plaça de l´Ajuntament. Es tracta d´un exemplar centenari, explica l´alcalde, Manel Palau (Convergència i Unió), però, com diu un informe de l´enginyer de forests, no té unes característiques especials i, en canvi, causa perjudicis.
Segons Palau, van ser una quinzena les firmes recollides per «protegir» l´arbre i «fer desistir l´Ajuntament de talar-lo o traslladar-lo». No obstant això, el ple del Consell va considerar, d´una banda, que els sol·licitants no aportaven arguments per fomentar la declaració d´arbre d´interès. D´altra banda, el ple va remarcar que no podia declarar el castanyer d´interès comarcal, com una actuació subsidiària a la declaració d´arbre d´interès local, perquè no era una de les competències municipals que l´ens pot exercir.
L´alcalde va explicar que el castanyer complica l´accés al consistori i les obres de remodelació de la plaça de l´Ajuntament per suprimir-hi les barreres arquitectòniques. A més, les seves arrels, molt profundes, aixequen el paviment i fins s´han introduït en canonades de servei. De totes maneres, Palau va afirmar que el consistori intentarà salvar l´arbre.
M.M., OLOT.
Diari de Girona. 21.09.2005
~
· Article publicat al Diari de Girona el 21.09.2005
~