dimecres, 3 de juny de 2020

Un trasllat temporal de palmeres

Trasllat espectacular de cinc palmeres centenàries de l’Ateneu Barcelonès

Una grua de grans dimensions va ser l'encarregada de fer "volar"
aquestes espècies vegetals ubicades al jardí de l'entitat
des de finals del segle XIX


L’Ateneu Barcelonès, al barri Gòtic, ha recuperat l’anomenat Espai Rogent. Fins ara estava llogat a un particular i ara l’entitat ho destinarà a ampliar l’espai de la biblioteca patrimonial. Per garantir-ne el bon estat calen unes tasques d’impermeabilització, ja que aquesta zona està just al subsol del jardí. Els treballs han obligat al trasllat provisional de cinc palmeres centenàries a un viver.
Palmeres “voladores”
Cinc palmeres de grans dimensions han volat literalment per sobre de l’Ateneu Barcelonès. Ho han fet gràcies a una grua de grans dimensions que ha traslladat aquestes palmeres en un viver del Maresme, on s’estaran fins que s’acabin els treballs d’impermeabilització de l’espai que ocupaven el jardí de l’entitat
des del segle XIX.
Mateu Barba, responsable del projecte d’impermeabilització, explica que amb els treballs “fem una impermeabilització de les voltes aquestes de maó que hi ha de l’Elies Rogent i a sobre hi van una sèrie de caps fins a 10 capes tècniques que són antiarrels, filtrants, capes que retenen la humitat, diferents tipus de terra que el que fan és que la palmera pugui retornar al lloc on estaven”.
Tornaran en ple estiu
Fonts de l’entitat han indicat que s’espera que les palmeres tornin al jardí de l’Ateneu entre agost i setembre vinent. Durant aquest temps s’hauran enllestit els treballs que permetran a l’entitat incorporar l’Espai Rogent per a la biblioteca patrimonial de l’entitat.


Àngels Molina | Merche Artacho Vega
· Article de betevé del 02.06.2020

Cap comentari: