diumenge, 15 de juny del 2014

Seminari sobre Pius Font i Quer

Pius Font i Quer i l'Institut Botànic de Barcelona

Institut Botànic de Barcelona
Cicle de seminaris – Dimarts 17 de juny, a les 12 h

L'Institut Botànic de Barcelona va ser fundat per la Generalitat de Catalunya l'any 1935, gràcies a la tasca realitzada per Pius Font i Quer al front del Departament de Botànica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Des de 1917 realitzà campanyes d'exploració per tota la península ibèrica i al nord del Marroc. Incià la plantació del Jardí Botànic i publicà la primera revista espanyola de botànica.

Gràcies al seu esforç es van aplegar al nou Institut totes les col·leccions de botànica que hi havia disperses: des de l'herbari Cadevall fins al Gabinet Salvador. Va ser autor de nombroses publicacions científiques, va descriure més de 200 taxons i prop de 80 plantes recorden avui el seu nom. Quines circumstàncies li permeteren crear l'Institut quasi des de zero? Com va organitzar els seus recursos?

L'actual Institut Botànic, instal·lat en un modern edifici dins del nou Jardí Botànic de Montjuïc, fa, amb la seva activitat, reconeixement permanent a la figura del seu fundador. Avui, hereus com som de la tasca de l'ingent de Font i Quer, cerquem en la seva personalitat nous estímuls per continuar la seva passió per l'estudi de les plantes i fer-la últil als altres.

Activitat emmarcada dins dels actes d'homenatge en motiu del Cinquantenari de la mort de Pius Font i Quer.

A càrrec de: Josep M. Montserrat, director del Jardí Botànic de Barcelona
Accés lliure
Data: dimarts 17 de juny de 2014, a les 12 h
Lloc: sala Salvador de l'Institut Botànic de Barcelona
Transport: bus 150, des de pl. Espanya.
GPS: 41º 21' 43.55" N, 02º 09' 38.64" E

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant. Ai si puguès escapar-me...
Ni molt menys els seguidors d'Amics Arbres, però en general es passsa tant de puntetes pel món de les plantes... Vivim molts de nosaltres rodejats de ciment i aquestes meravelles de la natura, tan pacients i tan fidels a la seva tasca són tan importants per la vida dels homes i les dones...

Susanna Martinez