divendres, 27 de setembre de 2013

Save Menorca


Salvem Menorca, encara!

La campanya SaveMenorca pretén fer arribar la polèmica de la carretera general de Menorca a la gent que està vinculada emocionalment amb l'illa, encara que no visqui aquí de manera permanent.

Us demanam que faceu arribar aquest missatge a aquelles persones que pugueu conèixer que venguin o hagin vingut de turisme a Menorca, a aquells que tenen segona residència, a la gent de la península o de l'estranger.

També pot ser molt útil fer-ho arribar a contactes de premsa de fora, a periodistes concrets o a xarxes socials que se'n puguin fer ressò.

A través de SaveMenorca s'estan rebent donatius que s'apliquen a la campanya (distribució de milers de folletons als turistes, valla publicitària, anuncis en premsa, estratègia jurídica, etc) i també s'estan enviant centenars de queixes a l'Oficina de Turisme del Consell Insular.

Ara és quan s'ha de fer la batalla de la carretera, abans que els danys siguin irreversibles. Estem parlant d'intervencions al llarg de 40 quilòmetres de Menorca. Una illa que molta gent estima precisament per l'especial conservació del paisatge que ha sabut fer. Ajudeu-nos a mantenir-la.


Participau en SaveMenorca


S'està tramitant un projecte de reforma de la carretera general de Menorca, que podria significar una gran transformació en el paisatge que l'illa ofereix des de la principal via rodada.

Hi ha uns diners públics per invertir en aquesta carretera que va de Maó a Ciutadella. Tothom coincideix que es poden aprofitar per fer algunes millores, però el Consell Insular ha programat la inclusió d'unes grans rotondes a diferent nivell (vegeu les il·lustracions), que implicarien un gran consum de territori i, sobretot, una important pèrdua en la percepció paisatgística de Menorca.

Experts de diferents disciplines han advertit que es tracta d'una actuació sobredimensionada, que no respon a criteris tècnics. Per aquests motius, estem fent una campanya entre la gent que li agrada Menorca, per demanar que ens ajudin a frenar aquest projecte. Moltes gràcies.

Com pots ajudar:
Fent un donatiu. Serà usat per a la campanya de difusió i per estructurar un front jurídic contra aquest projecte de carretera.
Enviant una petició davant l'Oficina de Turisme del Consell Insular de Menorca.

Castellà - Anglès:

Se está tramitando un proyecto de reforma de la carretera general de Menorca, que podría significar una gran transformación en el paisaje que la isla ofrece desde la principal via rodada.
Existe un dinero público para invertir en esta carretera que va de Mahón a Ciudadela. Todo el mundo coincide en que este dinero se puede aprovechar para efectuar algunas mejoras, pero el Consell Insular ha programado la inclusión de grandes rotondas a diferente nivel (ved las ilustraciones), que implicarían un gran consumo de territorio y, sobre todo, una importante pérdida en la percepción paisajística de Menorca.
Expertos en diferentes disciplinas an advertido que se trata de una actuación sobredimensionada que no responde a criterios técnicos. Por esos motivos estamos realizando una campaña entre las personas que gustan de Menorca, pidiéndoles que nos ayuden a frenar este proyecto. Muchas gracias.
Cómo puedes ayudar:
Haciendo un donativo. Lo usaremos para la campaña de difusión y para estructurar un frente jurídico contra este proyecto de carretera.
Enviando una petición ante la Oficina de Turismo del Consell Insular de Menorca.

A project of modification of the main road in Minorca is being prepared, which could make a major transformation of the landscape that it offers to our visitors and local people.
There is a sum of public money to be invested in this road from Mahon to Ciutadella. Everyone agrees that this money may be leveraged to make some improvements, but the Island Council has planned the inclusion of large roundabouts at different levels (see the illustrations), which would involve a large consumption of land and especially, an important loss of landscape perception of Minorca.
Different experts warned that the planned transformation is oversized and not according to technical criteria. For these reasons we are conducting a campaign among people who like Menorca, asking them to help us to stop this project. Thank you very much.
How you can help:
Making a donation. We will use it for the publicity campaign and to structure a legal front against the road project.
Sending a request to the Tourist Office of the Island Council of Minorca.

Fotos JV

2 comentaris:

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ese Grupo o para sus afiliados, tengo publicado el siguiente blog:
http://plantararboles.blogspot.com
Se trata de una manual breve y sencillo para que los amantes del monte y del campo podamos reforestar, casi sobre la marcha, aprovechando las semillas que nos dan las plantas nativas de nuestra propia comarca.

Salud,
Jose Luis Saez Saez

jd ha dit...

T'acompanyo en el sentiment JV.
He passat per aquesta carretera, i m'estimo el paisatge de Menorca.
Aquí vaig veure el primer foc de llamp davant meu i això no s'oblida mai.
No entenc la política insular, passen coses raretes al vostre territori i nosaltres no ens quedem enrrera tampoc...
Salut !