dilluns, 19 de novembre del 2012

Ens ha deixat una gran amiga del arbres

Isabel Núñez ha mort

Amb prou feines m’ho puc creure però és cert: "Mor l'escriptora, traductora i crítica literària Isabel Núñez"
Pels arbres i pels seus amics és una pèrdua irreparable. La Isabel era pura defensa del arbres. Sensible i combativa,era d’un activisme essencial contra la lletjor, els desgavells i els nyaps que afecten el ciutadà castigat per la ruqueria institucional.
Essent com era de l’ofici d’escriure era una molt bona blocaire, vegeu Isabel Núñez - Crucigrama i també Polis.

Ho sentim molt per ella per la seva família i pels seus amics.
També els arbres la trobaran a faltar, especialment el vell ginjoler del carrer d’Arimon. Valenta com ella sola, es va enfrontar als especuladors i als mentiders municipals. Amb la Ninca van reunir els veïns per a salvar el ginjoler d’una execució segura. La seva lluita va quedar recollida al llibre: “ La plaza del azufaifo” de la editorial Melusina.

Qualsevol dia ens retrobarem.
Ara per ara, només demano a la vida que si ha marxat una Isabel en vinguin moltíssimes més.

M’hauré d’apropar al vell ginjoler d’Arimon, potser és l’únic que pugui encaixar la ràbia del meus renecs i entendrem incondicionalment. Els dos sabem que qui el volia condemnar està viu i que la Isabel està morta.
J.D.Fernàndez i Brusi

2 comentaris:

Juan Bibiloni ha dit...

El seu darrer escrit al seu blog és impressionant, quasi se m´han saltat les llàgrimes quan he llegit les seves respostes tan breus, tan curtes, tan doloroses als comentaris dels seus amics encoratjant-la. Les seves paraules deien gràcies, però volien dir adéu.

Lectora corrent ha dit...

Jo també vaig llegir la seva darrera entrada al bloc "Crucigramas". És commovedora, com ho és també la que va escriure fa uns mesos quan, ella ja malalta, va morir la seva germana.