dimarts, 5 de juny de 2012

Garoña, encara


Greenpeace sobrevola Garoña per demostrar la falta de seguretat

No és la primera vegada que en parlam a aquest blog sobre el necessari tancament de les centrals nuclears i en especial la de Garoña. Avui des del nostre blog, volem agrair als voluntaris de Greenpeace la seva acció, que fem nostra. Gràcies.

Coincidintamb el Dia del Medi Ambient, activistes de l'organització ecologista Greenpeacehansobrevolat la central nuclear de Garoña amb parapents de motor i han deixatpots de fum sobre l'edifici del reactor per demostrar la falta de seguretat deles instal·lacions. L'acció arriba dies després de presentar al·legacions alprojecte de revocació que estableix el tancament de la planta de Burgos el 6 dejuliol de 2013.

L'accióde Greenpeace també coincideix amb l'ampliació del termini de revisió de lesproves de resistència, que ha promogut la Comissió Europea, després deconcloure que el procés s'havia allargat per fer noves inspeccions i proposarmesures per "millorar la independència dels reguladors nacionals a nivelleuropeu".

Greenpeaceconsidera irresponsable que el Ministeri d'Indústria, Energia i Turismeplantegi la reobertura de la central nuclear de Garoña perquè suposa un"risc evident", com, diuen, han pogut demostrar aquest dimarts.

Amés, l'organització considera que Garoña és una instal·lació amortitzada idenuncien que els consumidors paguen a Endesa i Iberdrola, les propietàries dela central, el preu més car del mercat per l'electricitat que produeix. És més:Greenpeace denuncia que l'ampliació del'explotació de Garoñá és contrària a laprotecció i la gestió de la seguretat de la ciutadania i als interessoseconòmics i energètics a l'Estat.


1 comentari:

jd ha dit...

Ja podrien fer una pasadeta per la central de Vandellós !