dimecres, 12 de gener del 2011

Primers ametllers florits

Els primers que he vist aquest any

Avui he vist aquests primers ametllers florits d'enguany. Potser més endavant gelarà, com va passar l'any anterior. De moment però ens han alegrat el passeig en aquesta grisa matinada d'hivern a Marata, al Vallès Oriental.
Alfred Comin
9 de gener de 2011

7 comentaris:

Dalva M. Ferreira ha dit...

Ojala toda la gente pudiera observar la naturaleza... pero las personas viven mirandose y no miran a su entorno. Hermosa foto! Un abrazo desde São Paulo, Brasil, y un feliz 2011!

Pep Torro ha dit...

Divendres passat també en vaig veure.
A casa meva en tinc, encara que son molt vells i es van morint poc a poc. N'hauria de sembrar de nous, no per collir las ametlles, si no per les abelles.

Adam ha dit...

Que bé trobar aquesta noticia, ja que estaba pensant quan floriràn els primers atmellers? És d'hora oi, però suposo que amb aquests dies de Gener que no fa gaire fred i les temperatures arriben aprop dels 20ºC, s'han avançat.
A les illes canàries els atmellers plantats normalment floreixen al Gener, per la latitud.

Joa.net ha dit...

Jo, quan era jovenet, els havia vist florir, molt excepcionalment, al desembre. El lloc era a l'encavallament del Baix Camp amb el Priorat: allà gairebé mai no hi gelava i el vent hi corria de forma generosa.

Lurdes ha dit...

Jo també vaig veure els primers ametllers florits ahir dimecres, eren a la vora de la carretera que corre entre La Selva del Camp i Constanti al Baix Camp, i els vaig veure quan anava al migdia cap a casa.
No em vaig aturar, però em van fer somriure, com sempre que els veig.

deVerd ha dit...

Gener és el mes per excle.lència dels ametllers florits, de nom científic Prunus dulcis, i de la família de les rosàcies. Forma part del nostre paisatge des dels temps antics.

Recordo la infantesa veure esporgar-los i deixar-los plans de capçada, en l'actualitat la majoria d'aquests arbre ja no es cultiven. Però la seva florida primerenca és d'allò més gratificant.

Anònim ha dit...

Hola, m'encanten els ametllers florits i m'agradaria portar els meus fills a veure'n aquest cap de setmana. Sabeu alguna zona o ruta pel Maresme on en poguem veure uns quants?
MOLTES GRÀCIES!
Anna.