dilluns, 14 de juliol del 2008

Fer veure que planten un arbre

Plantar arbres i riure's de la gent

ara torno

Hi ha vegades que la invitació a la demagògia s'ha d'acceptar. Jo, per exemple, quan veig fotos com la de la setmana passada dels líders del G-8, m'hi tiro de cap. És la que il·lustra l'article. No hi caben tots, però són Silvio Berlusconi (Itàlia), Stephen Harper (Canadà), Dmitri Medvédev (Rússia), George W. Bush (Estats Units), Yasuo Fukuda (Japó), Nicolas Sarkozy (França), Angela Merkel (Alemanya), Gordon Brown (Regne Unit) i José Manuel Barroso (CE). I ja veuen què fan, una comèdia. És un costum que tenen: en cada cimera dels vuit països més rics del món els líders es fan fotos de grup i alguna del tipus de la de la imatge. Vestits de líders mundials, es dediquen a fer veure que planten un arbre, perquè d'aquesta manera es veu que ens transmeten a tots els ciutadans del món la seva preocupació, posem que és el cas, pel medi ambient.
Ells planten arbres per donar exemple i perquè tinguem clar que l'equilibri ecològic al planeta els preocupa molt. Per això també a l'hora de les resolucions es comprometen a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera però avisen que ho notarem el 2050. Quina visió de futur, quin sentit de la responsabilitat! Però no es pensin, encara podria ser pitjor. Ens podrien dir que ho faran per d'aquí a dos anys, sabent que també seria mentida però posant-hi més morro. I encara més pitjor. També es van comprometre, com és costum, a lluitar contra la pobresa i la fam al món. I aquí sí que no van dissimular, perquè després van endrapar un menú de 19 plats en què no faltava de res, no fos cas que quedessin sense energies per poder executar les seves promeses d'arreglar el món. I en aquest escenari pitjor que pitjor, no dubtin que es podrien haver fotografiat alegrement donant menjar a algun negret famèlic. I tan tranquils. Com ha quedat Zapatero quan ha criticat l'ampli menú que es van fotre. «Crec que amb un parell de plats es menja bé», va dir. Ha, ha! Ja poden comptar que si hi hagués estat convidat se'ls hauria acabat tots i fins i tot s'hauria ofert per rentar-los. Per no tenir, no tenen ni vergonya.

Pep Riera. El Punt
· Article publicat a El Punt del 14.07.2008
*

3 comentaris:

José Mª Peiró ha dit...

Després de molt de temps us he retrobat "de oca en oca", d'enllaç en enllaç. Teniu un blog molt interessant al voltant dels arbres. Tot és poc per tal de que la gent lis vaja obrint el seu cor. Fem "apostol·lat de l'arbre", encara que a voltes prediquem en el desert, intentem fer oassis.
En un tres i no res us he enllaçat, amb molt de gust.
Salut, pau i bé!

Anònim ha dit...

Ca sa'n vajin a cagar 1111111111111

Ibèria ha dit...

SI A ALGÚ SE LI ACUT ALGÚN TIPUS DE "BOICOT "QUE FOS EFECTIU CONTRA LES CIMERES, CUMBRES I MÁS LECHES , QUE M´AVISI, QUE M´APUNTO !!!!!! SORT DE GENT COM VOSALTRES ,AMICS EN LA DISTÀNCIA QUE NO EN EL SENTIMENT, AQUEST ES UN ESPAI TANT SÀ, QUE JO EL TROBO FINS I TOT CURATIU.SALUT, I BONES VACANCES ECOLÓGIQUES DE CÀNTIR D´AIGUA FRESCA I DEIXAR.SE D´HISTÒRIES. GRÀCIES !!!!!