divendres, 22 de gener del 2021

Vandalisme a dos verns de Barcelona

Dos verns de la Verneda
·
Fa aproximadament dos anys vaig descobrir dos verns, una espècie d'arbre poc freqüent a Barcelona, a prop del carrer de la Verneda. Els verns són arbres que necessiten molta aigua. Per tant, atès que em vaig adonar que els n'hi faltava, vaig decidir regar-los pràcticament cada dia.
 
Durant aquests dos anys, aquests arbres han anant patint atacs vandàlics. Sovint els trobo amb branques mal tallades que no poden ser conseqüència de tasques de poda. Aquests atacs s'han intensificat últimament. Els dos arbres tenen la guia tallada. A més, com malauradament passa en altres indrets de la ciutat, és freqüent trobar-hi deixalles i cigarretes.
 
M'agradaria denunciar aquests atacs i de pas demanar més respecte i protecció als arbres en general ja que, entre altres avantatges, podem respirar gràcies a ells. També voldria destacar que, a més de donar nom a un barri de la ciutat, possiblement aquests dos arbres són els únics de l'espècie Alnus glutinosa que hi ha a Barcelona.  
Martí Queralt

1 comentari:

jd ha dit...

Molt bona iniciativa Martí ! Això de cuidar arbres no s’estila pas massa… i s’ha d’ésser molt valent per a encaixar les agressions.
Filferrant una branca a l’eix central pots recuperar la guia perduda i així tenir una dominància apical.
A Barcelona he trobat vern per darrera de la plaça de l’Aigua: diria que n’hi ha un parell en una aliniació de catalpes o paulònies (no ho recordo amb exactitud). També a la Font del Gat i n’he vist un a dalt de tot de l’avinguda Foix en una illeta.
Potser a https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/atles-de-biodiversitat-de-barcelona es pot fer una recerca…