dissabte, 10 de novembre del 2018

Salvem l'Alzina

Salvem l'Alzina
i les casetes del carrer Encarnació

Veïns i veïnes de la Vila de Gràcia de Barcelona es mobilitzen per salvar les cases i l’alzina del carrer Encarnació. Cal dir prou a l’especulació immobiliària que expulsa a la gent de casa i del barri. Cal aturar la destrucció del patrimoni pel lucre especulatiu.
El dimecres 7 de novembre la immobiliària Encarnación Invest S.L va començar l’enderrocament de tres casetes històriques del carrer Encarnació (n° 13-15-17) i dels arbres que hi ha al jardí, entre ells una alzina bicentenària, amb l’objectiu de construir-hi apartaments de luxe.

Això és un nou exemple de l’especulació que es pateix, cada vegada més, arreu i a la Vila de Gràcia. És per això que el veïnat ha ocupat la finca i s’ha organitzat per aturar les obres i fer d’aquest espai un lloc viu on satisfer les necessitats del veïnat.

Gràcia és un dels districtes de Barcelona amb la problemàtica més gran pel que fa a l’habitatge (lloguers impossibles, mobbing immobiliari, salaris miserables, desallotjaments i desnonaments), que resulta en l’expulsió de les veïnes i l’elitització del barri. L’enderrocament d’aquestes cases juntament amb la destrucció del jardí, i la posterior construcció d’edificis de luxe amb una nova zona verda, suposaria un triomf més del capitalisme i l’especulació que ens ofega, i que no es pot acceptar.

A més del lucre especulatiu, aquesta demolició també posa en perill la flora i fauna de la Vila. L’alzina amenaçada té més de 200 anys d’història documentats i compleix les característiques per ser catalogada com a arbre monumental. Actualment hi fan niu diverses espècies d’ocells, algunes de protegides, entre les quals hi ha un mussol, estornells i tórtores. Fonts diverses indiquen que malgrat els propietaris tenen els permisos en regla per a l’obra i un informe favorable a la tala, s’han comès múltiples irregularitats, entre elles els danys provocats al patrimoni natural.

A la Vila de Gràcia hi falten molts equipaments públics reivindicats pel veïnat en diverses lluites: habitatge social, centre de dia públic i 100% gratuït, escoles bressol i centres educatius, espais per a joves, locals per a caus i esplais, locals públics de foment de la cultura, centres cívics… Es pot fer de les parcel·les del carrer Encarnació un espai de vida per a les veïnes,, no sols un projecte d’especulació capitalista. Davant la impunitat de les immobiliàries, mobilització popular i expropiació com a resposta. Si la ciutadania s’organitza, es guanya. Prou gentrificació i prou especulació. Les casetes i l’alzina s’ha de quedar al barri.

Seguiu la informació a les xarxes socials amb aquests Hashtags :
#defensemlalzinadegracia #casetescarrerencarnacio #salvemlalzina
Per col·laborar en les accions per a conservar tot aquest patrimoni podeu seguir aquestes pàgines :
Salvem l'AlzinaSalvem l'Alzina a twitterSalvem l'Alzina a Telegram • 
• Salvem l'Alzina i les casetes d'Encarnació a Facebook 

1 comentari:

Ricard ha dit...

Hola! Coneixeu el meu llibre "100 Arbres singulars de la ciutat de Barcelona". Te 721 fotos en color en 314 pàgines. Ll.