dilluns, 14 de febrer del 2011

Els roures de l'Hortmoier

Els roures del Rei

Fa poques setmanes vam tornar al municipi de Montagut i Oix amb l’objectiu de retrobar els dos roures de l’Hortmoier, coneguts també com els roures del Rei. Per als qui estimem els arbres i els espais naturals, la Vall d’Hortmoier, perduda al cor de l'Alta Garrotxa, és un indret molt especial que et fa sentir el batec de la natura i de la vida, el silenci i el pas del temps. Dels tres roures de l’Hortmoier se’n conserven dos, i diuen que un d’ells l’havia marcat no sé quin rei per abastir fusta per a la marina reial. Probablement la distància i les dificultats d’accés els en va fer desdir. Quina sort!
Consulteu, si cal, la bibliografia o les referències a Internet i visiteu-los, a qualsevol època de l’any que ho feu us encomanaran la seva pau, serenor i bellesa.
Jordi Cassany

1 comentari:

gerard passola ha dit...

del roure que va caure es van comptar els anells de creixement, i es va comprovar que tenien al voltant de 250 anys, això posa una mica en dubte el marcatge per obtenir-ne fusta que deien coincidí amb la "armada invencible", aixo no treu cap valor a l'especularitat de l'indret ni dels arbres