dissabte, 22 d’agost del 2009

Defensem les dunes!




Resistiu dunes de sa Canova!


Ahir eren els desgavells den Matas i cia., avui els d'aquest govern falsament progressista pel que fa a la gestió dels escassos i amenaçats espais naturals verges que encara ens resten. Tot ve per l'enorme indignació que em va pujar a la cara en veure sobre les dunes de sa Canova a més de mitja dotzena d'individus sobre cavalls, amb capell de l'oeste i creguts, per les animalades que els feien fer als pobres cavalls sobre les dunes, de ser els guapos de la pel·lícula.

Sota les potes dels equins una molt fràgil, amenaçada i, sobre els papers, protegida flora dunar. Tres tipus d'Hàbitats d'Interès Comunitari (HIC), de protecció d'àmbit europeu, coincideixen a la zona d'afectació d'aquesta activitat: la de les crestes de les dunes movents, la de les dunes fitxes de litoral i la de les dunes mòbils embrionàries. Hàbitats molt fràgils, amb una vegetació de representació molt escassa després d'anys de destrossa del nostre litoral. I ja no en parlem a nivell d'àmbit europeu.

Ho sap la Conselleria de Medi Ambient a les ordres del Sr. Miquel Àngel Grimalt? Ho saben el cap i socis de govern del Conseller Grimalt? Ho saben els del “Ministerio de Medio Ambiente”, Demarcació de Costes? Ho saben els ajuntaments d'Artà i Santa Margalida? I tant que ho saben! Qui potser que ho haurien de conèixer i encara no ho saben són els recentment nomenats eurodiputats per a les nostres illes.

Qui pot afirmar, en veure la perseverança en aquestes nefastes pràctiques, que les institucions públiques implicades tutelen el patrimoni natural protegit a nivell local o europeu? Però, sobretot, com així ho permeten? A qui beneficia aquest devastador trànsit de cavalls per la zona dunar de Sa Canova, Son Bauló i Son Real? Vist allò vist amb el golf de son Bosc, i tants altres exemples, podeu comptar que els interessos econòmics deuen estar ben per damunt els ecològics i deu ser el negoci de qualcú lligat a qualque partit polític qui hi fa l'agost: tampoc no hem de permetre que ens facin passar per beneits!

El principal temor de tot plegat, però, és que la indiferència de la població per aquests fets sigui allò que doni ales als irresponsables polítics de protegir aquests hàbitats. És per això que vull animar a qui sigui observador d'aquesta destrossa inadmissible a criticar, xiular, fotografiar i denunciar als dolents de la pel·lícula. Que no són precisament els quatre ecologistes de sempre com deuen pensar alguns d'aquests polítics.


Joan Vicenç Lillo i Colomar

Alaró a 22 d'agost de 2009.



Fotos JV


4 comentaris:

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Joan Vicenç Lillo!
Som en G. Caldentey, regidor de Els Verds-Esquerra d'Artà, te'n recordes de jo, ens trobàrem fa dues setmanes a Inca...?
A la fi he anat a caure a la vostra txsulíssima web, realment molt informativa. Grataré una mica més, per aprendre coses, si pots ser sobre Sa Canova en particular.
Al nostre blog:
http://verds-esquerra.blogspot.co
podràs observar que fa temps que hi estam a damunt, del tema.
Ara bé, el gran problema "platjístic" resulta que ja no és Sa Canova i la incura per part de les irresponsables administracions amb competència sobre la seva conservació i gestió; el gran problema que ens cau damunt és, ni més ni menys que la creació d'una nova platja a sa Colònia de Sant Pere... sí sí, com ho sents!
Bé, salutacions.
Això només volia ser una primera presa de contacte i enviar-te records
Guillem

Joan Vicenç ha dit...

I és clar que me'n recordo de tu. No quedàrem que hem de mirar el tema de les dunes de sa Canova?. Aviat contactaré amb tu.

Quan a aquesta platja que em parles. Quina és la ubicació prevista?. Es tracta de regenerar la miqueta la que hi ha davant la zona urbana?

Estan bojos aquests romans! Això és cosa de demarcació de costes del ministrerio o den Grimalt i el batle d'Artà per mirar de treure més vots?

Res, ja mirarem de trobar l'entrellat.

Si no vaig errat a mitjan mes ens tornarem a trobar.... si no et truco abans.

Salut!

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Benvolgut V.,
Aquí t'enllaç al nostre darrer comunicat, del passat mes de juliol, al respecte de la nova platjota que volen fer devora la urbana que existeix des de 1982.
"UM-PSOE, contra la sostenibilitat territorial, turística i econòmica del municipi. Turisme familiar, patrimonial i cultural, o de sol i platja?"
(http://verds-esquerra.blogspot.com/2009/07/els-verds-esquerra-presenten.html)
Respecte dels protagonistes i llurs intencions, has endevinat al 100%! En el cas concret del nostre batle uemitapopulista, de vegades hem pensat fins i tot si amb aquesta insistència seva no cerca quelcom semblant al que està aconseguint en Ginard de Campos, això és, moneda de canvi per a cercar finançament extraordinari "pels esforços que ha fet històricament el municipi envers la conservació del seu territori...".
Xerram aviat!
Guillem

Joan Vicenç ha dit...

Un excel·lent blog el vostre Guillem. Molt bona feina. L'he afegit al meu llistat. Salut. JV